Son degerlendirme Nedir sosyal hizmet?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Son değerlendirme Nedir sosyal hizmet?​

Son Değerlendirme Basamağı Bireylerle sosyal hizmet uygulamasının son değerlendirme basamağında, uygulama basamağından sonra hedef ve amaçlar doğrultusunda ne kadar başarılı olunduğu değerlendirlir. Bu basamakta tüm uygulama, uygulama araçları, yöntem ve teknikler de değerlendirilir.

Izleme aşamasının amacı nedir?​

İzleme. Izleme, yapılan müdahelelerin tümü sonlandırıldıktan ya da müdahale tamamlandıktan sonra, müdahale amaçlarıyla ilişkili olarak müracaatçının işlevsellik düzeyi hakkında bilgi toplanmasıdır. Başvuran-Uzman arasındaki formal ilişki sonlandıktan sonra müracaatçının ne yaptığıyla ilgilenir.
Mülakat; bireyi tanıma çalışmalarında en yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Belli bir amaçla yüz yüze gelen iki veya daha fazla kişinin, sözel ve sözel olmayan davranış ve teknikler kullanarak yaptıkları bir etkileşim sürecidir.
Aile ve toplumla sosyal hizmet müdahalesi aşamaları nelerdir?
Aile ve gruplarla sosyal hizmet müdahalesi yedi aşamada ele alınır. Bu aşamalar tanışma/bağlantı kurma, ön değerlendirme, planlama, uygulama, son değerlendirme, sonlandırma ve izleme şeklinde ele alınır.
Sosyal hizmet Müracaatçıları kimlerdir?
Müracaatçı (Başvuran, Başvuru Sahibi):Sosyal hizmetlerden faydalanmak için başvuran ya da kendisiyle sosyal çalışma yapılan kişi, grup ya datopluluktur. Hizmet sunulan kişiye müracaatçı denir.

Sosyal hizmetin temelleri nelerdir?​

Sosyal hizmetin temelleri. Sosyal hizmet, üç temel üzerinde ilerlemektedir. Bunlar bilgi, beceri ve değer üçlüsüdür. Başarılı bir uygulama için sosyal hizmet uzmanları, alanda ihtiyaç duyulan bilgileri, belirli beceriler eşliğinde ve bazı değerler ışığında kullanırlar.

Son değerlendirme aşaması nedir?​

Son değerlendirme; Planlı mesleki müdahalenin önemli aşamalarından biride, son değerlendirme aşamasıdır. Bu aşamada müdahalenin amaca ulaşıp, ulaşmadığını ortaya çıkarmak gerekir. Bu aşama, amaçlara ve hedeflere ulaşmak için kullanılan araçları gözden geçirmeyi içermektedir.
Bu ilkeler, bireyselleştirme, anlamlı ilişki kurma, kabul etme, iletişim, duyguların amaçlı ifade edilmesi, kontrollü duygusal katılım, yargılayıcı olmayan tavır, müracaatçının özerkliği, sosyal hizmet uzmanın öz farkındalığı, sosyal işlevsellik, davranışları düzenleme, sosyal öğrenme ve gizlilik olarak sıralanabilir.
Sosyal hizmette kayıt tutmanın ilkeleri nelerdir?
Sosyal hizmette kayıt tutmanın amaçları: • Sosyal hizmet değerlendirmesi, müdahalesi ve karar vermeyi ifade etmek, • Müracaatçıya ve yasal prosedüre hesap verebilirlik ve şeffaflık sağlamak, • Mesleki uygulama ve hizmet sunumunda eleştirel düşünme fırsatı sağlamak, • Hizmet sunumunu, bakımın devamını ve hizmetlerin …
Sosyal hizmetin genel hatları nelerdir?
Sosyal hizmetin pek çok kurumda farklı modellerle uygulanıyor olması, her bir uygulama alanının kendine özgü örgüt yapısı ve işleyiş kurallarının bulunması uygulama öncesi alanların genel hatlarıyla tanınmasını zorunlu kılmaktadır.

Sosyal Hizmet mesleği nelerdir?​

Sosyal hizmet mesleği sosyal sorunların hem bireysel hem de toplumsal, ekonomik ve kültürel bağlamlar içinde değerlendirilmesini ve müdahalenin de çok boyutlu olarak hayata geçirilmesini gerektiren yönüyle diğer mesleklerden ayrılmaktadır.

Peki, sosyal hizmet uygulamaları nelerdir?​

Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır. Ancak farklı uygulama alanları olsa da müracaatçılarla çalışırken kullanılacak temel ilkeler ve sosyal hizmet müdahale süreçleri değişmeyecektir.
Bu kitapta, sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacıların ağırlıklı olarak görev yaptıkları alanlar ve hizmet modelleri vaka örnekleri üzerinden anlatılmıştır. Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır.
 
Geri
Üst