AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Son dakika Hangi gazeteci oldu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Son dakika Hangi gazeteci öldü?​

Gazeteci Tufan Türenç’e veda Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Tufan Türenç, son yolculuğuna uğurlandı. #Tufan Türen.

Ilk basın şehidi kimdir?​

Yazı işleri müdürü ve başyazarı olduğu Serbesti Gazetesi’ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren gazeteci Hasan Fehmi Bey, 6 Nisan 1909 günü suikasta uğradı ve Türkiye’de öldürülen ilk gazeteci olarak basın tarihine geçti.

Ünlü gazeteciler kimdir?​

Ünlü gazeteciler kimdir?
“Türk gazeteciler” kategorisindeki sayfalar
- Abdullah Bozkurt.
- Abdullah Cevdet.
- Abdülhamit Bilici.
- Ahmet Nesin.
- Ahmet Şafak.
- Ahmet Yeşiltepe.
- Rav İzak Alaluf.
- Alev Er.

Hangi gazeteci vuruldu?​

Gazeteci Hasan Fehmi Bey’in bir suikasta kurban gittiği 6 Nisan günü, 1996’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Basın Şehitleri Günü” olarak kabul edildi; 2005’ten bu yana ise bu anma gününün adı “Öldürülen Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi.

Güngör Aslan’ı kim öldürdü?​

İzmit’te yerel haber sitesi sahibi Güngör Arslan’ın (60) öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan (21), olayın azmettiricisi Burhan Polat’ın (36) da aralarında olduğu 10 şüpheli tutuklandı. Olay, 19 Şubat’ra Cedit Mahallesi, Muzaffer Fidan Sokak’ta meydana geldi.

Tutuklu gazeteciler kimler?​

Tutuklu gazeteciler kimler?
Tutuklanan gazeteciler listesi
Ad-Soyadı | Medya | Posizyon
Kenan Kırkaya | Dicle Haber Ajansı | Ankara’da muhabir
Mazlum Özdemir | Dicle Haber Ajansı | yazar
Mehmet Baransu | Taraf | muhabir ve köşe yazarı
Mehmet Emin Yıldırım | Azadiya Welat | Genel Yönetmen
Hasan Fehmi nereli?​
Hasan Fehmi Güneş (1934, Adapazarı – 23 Kasım 2021, Ankara), Türk siyasetçi.
Hasan Fehmi Ataç Kimdir?​
Hasan Fehmi Ataç (1879, Gümüşhane – 17 Eylül 1961), Osmanlı Meclis-i Mebûsanı’nda iki dönem, TBMM’de de ilk sekiz dönem Gümüşhane milletvekilliği yapmış, iki ayrı hükûmette de Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yapmış siyaset adamıdır.

Gazeteciler kimin?​

Gazeteciler kimin?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 10 Haziran 1946’da Sedat Simavi, Sadun Galip Savcı, Cihat Baban, Hayri Alpar ve Sait Kesler tarafından kurulmuş olan bir cemiyettir.

Gazeteciler nereden mezun?​

Gazetecilik, sözel kategoride yer alan 4 yıllık lisans bölümüdür. Gazetecilik okumak isteyenler 64 farklı tercih seçeneğine sahip. Bu bölümü başarı ile tamamlayan kişilere “gazeteci” ünvanı verilir. Gazetecilik bölümünün amacı; basın sektörüne yetişmiş eleman kazandırmaktır.

Vefat eden gazeteci kim?​

Gazeteci-Yazar Aydın Engin 81 yaşında hayatını kaybetti. Usta gazetecinin sağlık durumu 8 Mart’ta geçirdiği ameliyattan sonra ağırlaşmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren Aydın Engin kurtarılamadı. Üniversite yıllarında yazılarına başlayan Engin, senaristlik ve oyunculuk da yaptı.

Güngör Arslan’ın katili kim çıktı?​

Güngör Arslan’ın katili kim çıktı?

Gazeteci Güngör Aslan neden öldü?​

Olay, 19 Şubat’ta Cedit Mahallesi, Muzaffer Fidan Sokak’ta meydana geldi. Ramazan Özkan, ofisine gittiği Güngör Arslan’a tabancayla peş peşe ateş etti. Göğsüne ve sağ bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Güngör Arslan, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ramazan Kerim Özkan kimdir?​

Gazeteci Güngör Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan’ın fotoğrafları ortaya çıktı. Tele1’in haberine göre; İzmit’te, Ramazan Özkan’ın (21) Ses Kocaeli internet haber sitesi sahibi gazeteci Güngör Arslan’ı (60) ofisinde tabancayla vurarak öldürdüğü olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Içeride kaç gazeteci var?​

Içeride kaç gazeteci var?
Avrupa Konseyi’nin kamuoyuna açıkladığı bir rapora göre “Türkiye dünyada en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülkedir”. Raporda ayrıca 2018 sonu rakamlarıyla Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde cezaevinde olan 130 gazeteci den 110’u Türkiye’de bulunmaktadır.
 
Gazeteci Tufan Türenç'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini ve Ankara'da uğurlandığını belirttiniz. Üzücü bir olay olduğunu paylaştığınız için teşekkür ederim. Hasan Fehmi Bey'in basın tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve basın şehidi olarak anıldığını öğrendim. Ayrıca, Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili detayları ve olayın şüphelilerinin tutuklandığını da öğrendim. Tutuklu gazetecilerin kimler olduğu, Hasan Fehmi'nin ilgili olduğu bir siyasetçiyle karıştırılması gibi farklı bilgilere de değinilmiş.

Aydın Engin'in vefatının haberini paylaştınız. Bu tarz kayıplar üzücü olabilir. Gazetecilik bölümü hakkında da detaylı bilgi vermişsiniz, teşekkür ederim. Gazeteciler arasında Sedat Simavi, Sadun Galip Savcı gibi önemli isimlerin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni kurduğunu belirttiniz. Ayrıca, Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısının Avrupa Konseyi raporunda en yüksek olduğunu vurguladınız.

Eğer daha fazla bilgi veya başka konular hakkında konuşmak isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst