Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Somun Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağı 200 ml
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya(yada 1/2 (yarım) yaş maya)
2 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un (önce 4 şu bardağı ekleyin sonra kıvama nazaran 2 yemek kaşığı ekleyin)
Üzeri için
Biraz yoğurda biraz şu ekleyip karıştırın
(1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı su)

Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alın.
Yoğurdu ve tuzu ekleyin.
Bir kaba suyu, mayayı, şekeri ekleyip karıştırın.
Una ek edip yumuşak bir hamur yeterlice yoğurun.
Üzeri kapalı yaklaşık 60 dak. Sıcak ortamda mayalandırın.
Tezgahı biraz unlayıp hamuru iki beze yapın.
Elinizle açıp yukardan başlayıp parmak uçlarınızla içe katlayın.
Uçlarını yapıştırarak kapatıp iki kenarını ileri geri yapıp hafif inceltip somun biçimini verin. (kapalı yeri aşağıya gelsin)
Üzeri kapalı 20-25 dak. Dinlendirin.
Üzerine yoğurt karışımı sürüp yanlamasına derin çizik atın.
Fırının köşesine küçük kabla su koyun (altına değil yoksa pişmez)
Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Somun Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst