Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Somun Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı silme tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak yaklaşık 4 su bardağı kadar️ kontrollü)

Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç tüm gereçleri bir ortaya getirip karıştıralım.
Sonra unu ekleyip yoğuruyoruz. Oda ısısında ağzı kapalı mayalaması için bekliyoruz.
Mayalanınca istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp 10 dk bekletiyoruz.
Sonra elimizle daireler yaparak kıvırıyoruz.
Tepsiye dizip biraz tepsi mayası için bekletip bıçakla yandan çiziyoruz ve üzerine su sürüyoruz.
Fırına da en altına bir cam kaba su koyup buhar olmasını sağlıyoruz.
200 c de alt üst ayarda pişiriyoruz….
Somun Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst