Somon Tanımı İçin Gereçler
Balık için;
4 modül fileto somon
Tereyağ
Dilimlenmiş limon
Karabiber
Püre için;
6 adet patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Kuşkonmaz için;
8-10 adet kuşkonmaz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı kadar tuz
1 yemek kaşığı limo
Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balık için; somonları tepsiye diz. Üzerine zeytinyağ, tuz serp. Üstlerine ince limon dilimlerini koy. 200 derece fırında 20 dakika pişir.
Püre için; haşladığın patatesleri düzgünce ez. Küçük bir tavada tereyağını erit üzerine 1 tatlı kaşığı kuru biberiye ve 1 diş sarımsak rendele. 2 dakika pişir altını kapat.
Patateslerinin üzerine ek et. Güzelce ez sonrasında içine sütünü koy (İsteğe bağlı krema da koyabilirsiniz ya da yarı yarıya ikisinden) 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekle. Ben prüzsüz olması için en son blenderdan geçiriyorum.
Kuşkonmaz için; kuşkonmazlarının sap kısımlarını kes. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koy. 1 yemek kaşığı limon sık içine. Önlü artlı pişir tuzunu ekle
Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Balık için;
4 modül fileto somon
Tereyağ
Dilimlenmiş limon
Karabiber
Püre için;
6 adet patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Kuşkonmaz için;
8-10 adet kuşkonmaz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı kadar tuz
1 yemek kaşığı limo
Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balık için; somonları tepsiye diz. Üzerine zeytinyağ, tuz serp. Üstlerine ince limon dilimlerini koy. 200 derece fırında 20 dakika pişir.
Püre için; haşladığın patatesleri düzgünce ez. Küçük bir tavada tereyağını erit üzerine 1 tatlı kaşığı kuru biberiye ve 1 diş sarımsak rendele. 2 dakika pişir altını kapat.
Patateslerinin üzerine ek et. Güzelce ez sonrasında içine sütünü koy (İsteğe bağlı krema da koyabilirsiniz ya da yarı yarıya ikisinden) 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekle. Ben prüzsüz olması için en son blenderdan geçiriyorum.
Kuşkonmaz için; kuşkonmazlarının sap kısımlarını kes. Bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağ koy. 1 yemek kaşığı limon sık içine. Önlü artlı pişir tuzunu ekle
Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı