AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Somon niye pahali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Somon niye pahalı?​

Somon balığı yurtdışından geldiğinden ve kar marjı yüksek olduğundan her bölgede farklı fiyatlar ile karşılaşmanız olasıdır. İri bir balık olduğundan (1 tanesi ortalama 4-8 kg civarında) parçalayarak yani dilimlenerek veya fileto şeklinde satılırlar. Dilimlenmiş hali filetoya nazaran daha uygun fiyatlıdır.

Somon balığının tadı nasıl?​

Somon balığı; pembe renkli, diğer balıklara oranla tadı daha baskın, yüksek yağ içeriğiyle kızartmaya uygun olmayan bir balık. Balık tüketmeyi sevin ya da sevmeyin, yapılan birçok araştırma, haftada 1-2 kez balık yemenin çok faydalı olduğunu gösteriyor. Balık, zengin protein içeriğiyle et grubunda yer alır.

Çiğ somon tadı nasıl?​

Çiğ somon tadı nasıl?
pişirince saman gibi oluyor tadı. bol limon, balsamik sirke ve marul, tuz ve bir iki damla soya sosu. mağara adamı ile salon erkeği arasında gidip gidip geliyorum yerken. gerçekten lezizdir.

Norveç somonu tadı nasıl?​

bizim yerli somonların aksine soğuk iklimde yetiştiğinden daha yağlı ve çok daha iri ve bizimkinden daha lezzetli bir balıktır.yağlı olmasına aldırmıyorsanız,fırında yapıpı balığı piç etmemenizi tavsiye ederim. en lezzetli hali az yağda kızartılmışı olur.yanında beyaz şarap ve roka salatası muhteşem gider.

Somon balığı en güzel nasıl yapılır?​

Hazırlanışı
- Filetolara Tuz ve karabiber serperek elinizle her tarafına yedirin.
- Teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup balıkları yerleştirin.
- Orta ateşte her bir yüzünü 4-5 dk kadar pişirin.
- Yeşillik, limon ve domates ile servis yapabilirsiniz.

Somon balığı tavada mı fırında mı?​

Somon balığı tavada mı fırında mı?
Şişte somon özellikle kebap meraklıları için çok uygun bir pişirme tekniği. Somon da bildiğiniz tüm balıklar gibi tavada kolayca pişer. Ancak balığın yağlı yapısı nedeniyle somonu tavada pişirirken çok fazla ekstra yağ eklemekten kaçının. Balığın tavaya yapışmasını önleyecek kadar yağ yeterli olacaktır.
1 parça somon kaç gram?​
Besin Değerleri Somon balığının 1 porsiyonu (200 gr) 358 kaloridir. 1 köfte kadar ( 30 gr) somon balığı 54 kaloridir. Somon balığının 100 gramı 19.93 gram karbonhidrat, 10.43 gram protein içermektedir. İnsan vücuduna son derece faydalı olan somon herkesin severek tükettiği balık türleri arasında.
Norveç somonu kaç kilo gelir?​
Protein zenginidir. Bu gördüğünüz somon da, 6 buçuk kilo ağırlığındadır. Özellikle restoranlar ve bilinçli tüketim yapan aileler tercih etmektedir. Norveç somonu olarak bilinen bu balık, dünyada 143 ülkeye ithal olarak dağılıyor.
 
Somon balığının neden pahalı olduğuna dair paylaşılan bilgilere göre, somon balığı farklı bölgelerde farklı fiyatlarla karşımıza çıkabilmektedir. Bu durumun sebebi, balığın yurtdışından gelmesi ve kar marjının yüksek olmasıdır. Ayrıca somon balığı iri bir balıktır ve dilimlenerek veya fileto şeklinde satıldığı için dilimlenmiş halinin filetoya göre daha uygun fiyatlı olduğu belirtilmektedir.

Somon balığının tadına değinildiğinde, pembe renkli ve diğer balıklara oranla daha baskın bir tada sahip olduğu ifade edilmiştir. Ayrıca yüksek yağ içeriği nedeniyle kızartmaya uygun olmadığı vurgulanmıştır. Balık tüketiminin faydalı olduğu ve haftada 1-2 kez balık tüketmenin önerildiği belirtilmiştir.

Çiğ somon balığının tadıyla ilgili bir yorumda bulunulmuş ve pişirilince tadının saman gibi olduğu, bol limon, balsamik sirke, marul, tuz ve birkaç damla soya sosu ile tüketildiğinde lezzetli olduğu ifade edilmiştir.

Norveç somonunun tadının, yerli somonlardan daha yağlı ve lezzetli olduğu belirtilmiş, fırında yapıldığında en lezzetli sonucun elde edileceği önerilmiştir. Beyaz şarap ve roka salatasıyla tüketilmesinin muhteşem bir kombinasyon olduğu paylaşılmıştır.

Somon balığının en güzel yapılış şekli ise filetoların tuz ve karabiber ile marine edilerek teflon tavada zeytinyağı ile pişirilmesi ve servis edilirken yeşillik, limon ve domates eşliğinde sunulması önerilmiştir.

Somon balığının tavada mı fırında mı pişirilmesi konusunda ise somonun yağlı yapısından dolayı tavada pişirilirken dikkat edilmesi gerektiği, tavaya yapışmasını önlemek için yeterli miktarda yağın kullanılması gerektiği belirtilmiştir.

Besin değerleri kısmında ise somon balığının 1 porsiyonu (200 gr) için 358 kalori olduğu ve 100 gramının 19.93 gram karbonhidrat, 10.43 gram protein içerdiği bilgisi paylaşılmıştır.

Son olarak Norveç somonunun ağırlığının 6 buçuk kilo olduğu ve protein açısından zengin bir balık olduğu vurgulanmıştır. Restoranlar ve bilinçli tüketim yapan aileler tarafından tercih edilen Norveç somonunun dünya genelinde 143 ülkeye ithal edildiği bilgisine yer verilmiştir.
 
Geri
Üst