Somon Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
8 su bardağı un
4 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
5 adet kesme şeker
Tuz
Somon Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yumuşak ele yapışan bir hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz .
Mayalanmış hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler alarak elimizle açıp kenarından rulo yaparak pişirme tepsisine alıyoruz .
Hepsini ve orda 40 dk ağzı kaplı tekrar mayalanmaya bırakıyoruz .
Önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 220 derece daha sonra 250 derecede pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun.
Somon Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
8 su bardağı un
4 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
5 adet kesme şeker
Tuz
Somon Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yumuşak ele yapışan bir hamur yapıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz .
Mayalanmış hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler alarak elimizle açıp kenarından rulo yaparak pişirme tepsisine alıyoruz .
Hepsini ve orda 40 dk ağzı kaplı tekrar mayalanmaya bırakıyoruz .
Önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 220 derece daha sonra 250 derecede pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun.
Somon Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı