- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Somon balığı ne zaman yumurtlar?
Yumurtlama döneminde oksijeni bol, serin ve tatlı suların çakıllarına gömülen som balığının yumurtaları, 5 – 6 ay kadar bir süre sonra, Nisan veya Mayıs aylarında açılır. Ortaya çıkan yavrular, somon balığından ziyade alabalık görünümündedirler.En iyi somon hangisi?
Besin değeri bakımından karşılaştırdığımızda Norveç somonu daha yağlıdır ve kafeste 4-5 kilogram veya daha fazla büyüklüklere kadar yetiştirilebilmektedir. Norveç somonu genellikle yüzde 11,2–16.3 yağ ve yüzde 17,5–20.2 protein değerine sahiptir.
Somon balığı, Atlantik ve Büyük okyanusta sürüler halinde yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıklar yumurtlama işlerini ilkbahar mevsiminde gerçekleştirmektedirler.
Norveç somonu nerede yaşar?
Norveç somonu, Kuzey Avrupa’da yer alan Norveç’in buz gibi soğuk sularında yetiştiğinden dolayı daha yavaş büyüyor. Okyanus sularının ideal koşulları balığın gelişimi ve lezzeti için ideal koşullar oluşturuyor.Somon balığı beyaz olur mu?
Somon balığı aslında genel olarak beyaz renkli bir balıktır.
Hem tatlı suda, hem de denizde yaşayan Som balıkları, özellikle kuzey yarım küredeki ılıman denizlerde yaşamaktadırlar. Som balıkları, Atlantik ve Büyük Okyanusta da kalabalık sürüler halinde yaşamaktadırlar. Somon balıkları, yapı itibariyle yırtıcı, çevik ve obur özelliklerine sahiptirler.
Norveç somonu yetiştirme mi?
Aslında Norveç somonu da tıpkı levrek ve çipurada olduğu gibi bir çiftlik balığı. Yani; hamsi, istavrit lüfer veya palamut gibi doğal ortamlarında avlanan yaban deniz canlısı değil. Norveç somonu yetiştirme bir balık.
Somon balığı hangi renk olur?
Beyaz-siyah ten rengine sahip beyaz etli yabani somon balığı oluşmasına rağmen, somon eti genellikle turuncu ila kırmızıdır. Somonun doğal rengi, büyük ölçüde astaksantin ve aynı zamanda etteki kantaksantin karotenoid pigmentlerinden kaynaklanır.Somon balığı ülkemizde var mı?
Yurt dışına bütün balıklarımız satılıyor ama somon daha ön planda. Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur; İç Anadolu’da Kayseri, Elazığ ve Sivas ciddi miktarlarda alabalık ve somon üretiyor. Kahramanmaraş, Rize, Denizli, Muğla ve İzmir gibi şehirlerden de balık ihraç ediliyor.”