AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Somon baligi izgarasi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
107.207
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Somon balığı ızgarası nasıl yapılır?​

Zeytinyağı ile yağladığınız somona, portakal suyu, karabiber ve deniz tuzunu ekleyin. Isınan tavayı bir parça zeytinyağı ile peçete yardımı yağlayın. Somonun her iki yüzeyini de 5’er dakika pişirin. Biberiye veya taze kekik ile servis edin, işte bu kadar, afiyet olsun!

Somon Gravlax nasıl yapılır?​

Pancarlı Somon Gravlaks Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derisi alınmış ve temizlendikten sonra durulanıp kurulanmış bütün somonu; tuz, toz şeker ve rendelenmiş pancar ile 24 saat kadar marine edin.
- Daha sonra yıkama ve kurutma işlemlerinden geçirdiğiniz bütün balığı ince ince dilimleyin.

Somon ızgara da olur mu?​

Somon ızgara da olur mu?
Size önerim mangal kömüründe pişirmeniz. Aslına bakarsanız hangi tür balığı yaparsanız yapın eğer ızgarada yapmayı düşünüyorsanız kömürde pişirmek tavsiye edilir. Marine ettiğiniz balıkları artık pişirmeye geçebilirsiniz. Izgaraya attığınız somon dilimleri sık sık çevirmeyin.

Fırında somon ızgara nasıl yapılır?​

Fırında Izgara Somon Tarifi Nasıl Yapılır? Balıklar zeytinyağı, karabiber, ve tuz ile marine edilir. 1 saat önceden patateslerde isteğe bağlı baharatlar ve zeytinyağıyla harmanlanıp, yağlı kağıt serili tepsiye soğan halkalarıyla birlikte dizilip, 200 derece fırında 30 dk pişirilir.

Gravlax nasıl saklanır?​

Gravlaks, çok lezzetli bir aperatif ama sıcak havalara uygun olmadığını unutmayın. Buzdolabında birkaç gün saklanabileceği söyleniyor. Benim önerim, mümkünse bir kerede tüketilmesi veya hazırlandıktan sonra küçük porsiyonlara bölünerek derin dondurucuda saklanması.

Somon nasıl pişirilir Mehmet şef?​

Somon nasıl pişirilir Mehmet şef?
Somon marinaladıktan sonra fırına atıp 9 dakika pişiriyoruz. Sos için de narenciye ağırlıklı bir bişelim mevcut. Soğan, sarımsak, biberiye, portakal suyu, bal, limon, sirracha, zerdeçal ve tuz. Somon piştikten sonra çam fıstığı ve pancar filizleriyle sunuluyor.
Izgara somon sosu nasıl yapılır?​
Sosu için;
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş rende sarımsak.
- 2-3 dal maydanoz (kıyılmış)
- Yarım limon kabuğu rendesi.
- Yarım limon suyu.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı karabiber.
Elektrikli ızgarada somon nasıl pişirilir?​
Izgaraya attığınız somon dilimleri sık sık çevirmeyin. Yaklaşık 3-4 dk da bir tarafı pişer. Tabii ki elektrikli ızgara kullanıyorsanız bu süre değişecektir. Üstte kalan yüzünün rengi bej rengine yakın bir tona döndüğünde piştiğini anlarsanız. Diğer yüzünü ise öncekinden 1 dk kısa pişirin ki yanmasın veya kurumasın.

Fırında somon balığı nasıl pişer?​

Fırında somon balığı nasıl pişer?
Fırında Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balıklarımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizin.
- Doğradığımız patates, soğan, sarımsak, yeşilbiber, ekleyip üzerine baharatlarımızı ekliyoruz.
- Yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz .
 
Somon balığı ızgarası yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım somon balığı ızgarası yapmanın detayları:

Malzemeler:
- Somon balığı filetosu
- Zeytinyağı
- Portakal suyu
- Karabiber
- Deniz tuzu
- Biberiye veya taze kekik (servis için)

Yapılışı:
1. Somon balığınızı temizleyin ve fileto halinde hazırlayın.
2. Zeytinyağı ile yağladığınız somon balığınızın her iki yüzüne de portakal suyu, karabiber ve deniz tuzu ekleyin. Bu şekilde marine edin ve bir süre buzdolabında dinlendirin.
3. Bir tavayı ısıtın ve bir parça zeytinyağı ile peçete yardımıyla yağlayın.
4. Isınan tavaya somon balığınızı yerleştirin ve her iki yüzünü de yaklaşık 5'er dakika pişirin. Somonunuz güzel bir renk alıncaya kadar pişirin.
5. Pişirdiğiniz somon balığınızı biberiye veya taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Somon balığınızı bu şekilde hazırlayarak lezzetli bir somon balığı ızgarası elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst