- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şöminede pelet yanar mı?
Pasif (Düşük Tüketim) Evlere, uygulanabilir odun veya pelet sobaları ve şömine hazneleri , evinize inanılmaz bir termal konfor sunan, ısıtma pazarına yeni eklenen bir ürünleridir.Pelet sobası ne kadar yakar?
* 11 kw’lık Pelet sobasının yıllık tüketim oranı 1,5 ton ile 2,5 ton arasında değişir. * Sulu sistem soba 17 kw kapasiteli saatte 3,5-4 kg arası pellet yakar. Yıllık tüketim 3 ton ile 4 ton arasında değişmektedir. * 25 Kw’lık bir sulu sistem kaloriferli soba yıllık olarak 4 ton ile 5 ton arasında tüketir.Talaş peleti nedir?
Pelet, her türlü endüstriyel ve tarımsal atıkların kurutulup, öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile oluşan forma verilen isimdir. Pelet hammaddesi; genel olarak ağaç, odun, talaş, yonga, kabuk, dal ve benzeri orman atıkları, tahta parçası, talaş, takoz gibi malzemeler kullanılır.
Pelet Yakıt hangi sobada yanar mı?
Fındık sobalarında, pelet sobalarında, villaların ve fabrikaların ısınmasında tercih edilen biyokütle enerjisi peletler, ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. Öğütülme, soğutulma, paketleme işlemlerinden geçerek hazırlanan bu yakıt türü için özel sobalar bulunmaktadır.
Pelet sobası kaç saat yanar?
Gösterge niteliğindeki bir veri, 9,5kW’lık bir sobanın, nasıl düzenlendiğine bağlı olarak saatte 800 gr ile 2,1 kg pelet tüketmesidir. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz 15 kg’lık bir torba ocakta en fazla yedi saat dayanabilir.Pelet yakıt kaç saat yanar?
En iyi pelet hangisi?Dünya genelinde yüzlerce çeşit hammaddeden pelet yakıtı yapılmasına rağmen en ideal olanının çam ağacı talaşından yapılan pelet yakıtı olduğu tescillenmiştir. Hem kalorisi çok yüksek, hem kül oranı çok az hem de ne insana ne de çevreye zarar vermektedir.
Şöminede ne yakılmaz?
Şömine Yakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Kimyasal tutuşturuculardan yana seçim yapılmamalıdır. Şömine içerisinde meşe veya pres şömine odunu dışında bir malzememe asla yakılmalıdır. Şöminenin yanında veya yakınında alev alıcı bir malzeme olmamalıdır. Sadece kuru meşe odunu yakılmalıdır.