- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 194.669
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şöminede en iyi hangi odun yanar?
Çok canlı yanan bir ateşin üzerine odun koymaktan kaçınınız. Kapalı hazneli şöminelerde meşe odununu tavsiye ediyoruz. Meşe odunu diğer odunlara oranla ısı kalorisi yüksek ve yağ miktarının düşük olması, buna bağlı olarak is yapmamasından ötürü tercih edilir.En iyi hangi odun yanar?
En iyi performans en çok kor veren ve alevi en çok tutan ağacın odunuyla elde edilir. MEŞE en çok kor veren ve kalori değeri en yüksek olan ağaçtır. Dışbudak,akcaağaç ve kayın gibi ağaçların kalori değerleri Meşe ye göre %8 ila arasında düşüktür.Şömine odunu ne kadar süre yanar?
En sert olarak bildiğimiz 1 yıl bekletilmiş meşe odunun ısı değeri 3.150 Kalori iken Green Flame şömine odunu ısı değeri 4.250 kaloridir. Üretim Sıcaklığı 300-400 Derece arasında olması sebebiyle böceklenme ve küflenmeye sebebiyet vermez. Green Flame şömine odunu ortalama 3 saat yanar.
1 ster odun ne kadar?
Ster çevirme faktörü (ster emsali=ster som hacmi=ster katsayısı) ise, bir ster içerisindeki odunun metreküp cinsinden hacmi olup, birden küçüktür. Orman Genel Müdürlüğü bir sterin ortalama 0,7 m3 som odun içerdiğini ve 500 kg ağırlığında olduğunu kabul etmektedir.Gürgen odunu iyi yanar mı?
Diğer ağaçlara göre daha az koku ve is vardır. Bu nedenle gıda sektöründe kullanıma uygundur. Gürgen odununun közü uzun süre dayanıklıdır. küle dönüşme süresi uzundur.Şömine odunu zehirler mi?
Karbonmonoksit doğal gaz ve karbon içeren kömür, odun, gaz yağı, propan gazı gibi yakıtların tam yanmaması, soba, şofben ve diğer araç gereçlerinin hatalı kullanılması ve havalandırmanın yeterli olmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gazdır.
Odunu şöminenin ortasına yerleştirdikten sonra tahta parçalarını tıpkı bir çadır şeklinde odunun yanına dizmeniz gereklidir. Tahta parçalarının arasına da bir iki adet çıra yerleştirebilirsiniz. Bu tahtaların daha hızlı yanmasını sağlayacaktır. Daha sonra bir çırayı alıp yakmanız gereklidir.
Gürgen odununun közü uzun süre dayanıklıdır. küle dönüşme süresi uzundur. uzun süre köz olarak ısı vermeye devam eder. Gürgen odunlarının tercih edilmesinin en önemli sebeblerinden biri de karbonmonoksit zehirlenme olayının düşük olmasıdır.