AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Somalili çocuklar ölmesin

haberci

Yeni Üye
Somalili çocuklar açlıktan ölmesin,
Herşey Somalili çocuklar ölmesin diye
Türkiye Takviye Eli Derneği tarafından Mogadişu'daki 28 dönümlük arazi üstüne yaptırılacak okyanus manzaralı 100 yataklı çocuk hastanesinin hafriyat çalışmaları başladı
Dernek Genel Başkanı Dr Vefalı Danışman yaptığı açıklamada;
Çocuklar ölmesin temasıyla yola çıktık ve ilk aşamada ofisimizi kurduk Şu an itibariyle 28 dönümlük arsa derneğimize çocuk hastanesi yapılması için devir edildi Hafriyat çalışmalarını bugün başlattık Kısmet olursa Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Mogadişu'ya geldiğinde hastanenin temelini attıracağız' dedi
100 yataklı hastanede acele servis, ameliyathane, gözlem odaları, laboratuvarlar, Somali'de sık rastlanan enfeksiyon hastalıkları ve besin problemlerinin tedavisine yönelik bölümler ile 1 yaş üzerindeki çocuklar için servis odaları bulunacağını bildiren Danışman, hastanenin Mogadişu'ya örnek olacağını anlattı
Somalili sıhhat personelinin de Türkiye'de eğitileceğini bildirildi (aa) *

Bu güzel haberi paylaştığınız için teşekkür ederim. Somalili çocuklar ölmesin temasıyla yola çıkan Türkiye Takviye Eli Derneği'nin yapacağı 100 yataklı çocuk hastanesi projesi gerçekten çok önemli ve değerli. Hastanenin içerisinde acele servis, ameliyathane, gözlem odaları, laboratuvarlar, enfeksiyon hastalıkları ve besin problemlerinin tedavisi için bölümler ile servis odaları gibi önemli alanların olması, Somali'deki çocukların daha iyi bir sağlık hizmetine erişmesini sağlayacaktır.

Ayrıca, Somalili sağlık personelinin Türkiye'de eğitilecek olması da projenin sürdürülebilirliği ve uzun vadeli etkisinin artırılması açısından son derece değerli bir adım. Eğitim alan sıhhat personeli, ülkelerine döndüklerinde daha iyi hizmet verebilecekler ve hastalarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilecekler.

Bu tür projelerin sayısının artması ve daha fazla insanın yardım ve destek vermesiyle, dünya genelindeki yardıma muhtaç insanlara daha fazla yardım eli uzatılabilir. Bu tür insani yardım projelerinde yer alarak katkı sağlamak önemlidir ve insanlık adına güzel bir değer olduğunu düşünüyorum. Umarım bu projenin başarılı olması ve Somalili çocukların daha sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarına yardımcı olması dileğiyle. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.