AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Soma kac kisi oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Soma kaç kişi öldü?​

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te yaşanan maden faciasında 301 madenci hayatını kaybetmişti.
Soma maden faciası kac tarihinde oldu?
13 Mayıs 2014Soma Faciası/Başlangıç tarihleri
Soma Holding patronu kim?
Soma Holding, TTK’dan sonra Türkiye’nin en büyük kömür üreticisidir. Holdingin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’dır.

Soma nasıl bir yer?​

105 bin nüfusa sahip ilçenin yüzde 70’ten fazlası Kütahya, Zonguldak, Balıkesir, Ordu gibi farklı illerden madende çalışmak için gelenlerden oluşuyor. Yani oldukça kozmopolit bir ilçe. Nüfusun yükselişi 100 yıldır kömürün olduğu bilinen ilçede 1953’te Soma termik santralinin kurulmasıyla artmış.
Sarayköyde hangi maden var?
Genel Müdürlüğümüz Denizli ilinde gerek kömür gerek jeotermal açısından da çalışmalar gerçekleştirmiş ve bunların sonucunda Çivril ve Tavas ilçelerinde linyit yatakları ile Sarayköy, Buldan ve Acıpayam ilçelerinde de linyit zuhurları belirlenmiştir.
Madenciler neden öldü?
Soma Faciası, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası.
13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kömür madeninde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın yeniden görülen davasında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı.
Somada nereye gidilir?
Soma Gezilecek Yerler: Soma’da Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer
Alp Gürkan Kimdir Nereli?

Can Gurkan hapiste mi?​

Mahkeme başkanı, ‘bilinçli taksirle çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’a 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu’na 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç ise beraat etti.
Soma’nın Neyi Meşhur?
Manisa’nın en kuzey ilçesi olan Soma, 2014 yılında yaşanan elim maden kazası ile acı bir şekilde adını duyurmuş olsa da linyit kömürü çıkartılan maden ocakları, termik santrali, tarihi köyleri ile gezmeye değer bir şehirdir. Soma’nın linyit kömürü kadar bilinen bir başka tarafı ise tahin helvasıdır.

Geri