AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Solventsiz epoksi astar nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.395
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Solventsiz epoksi astar nedir?​

Iki komponentli, solventsiz epoxy bazli dolgusuz astar. Dolgu ve pigment içermez.Sert bir film olusturur.Film yüzeyi parlak ve kaygan olup su,ve yag geçirgenligini önler.Kolay temizlenir.

Epoksi astar nerelerde kullanılır?​

Epoksi astar nerelerde kullanılır?
Epoksi astar boya, metal ve paslanmaya müsait alanların boyanmasından önce, dış yüzeyle temasını kesmeye yarar. Yaygın kullanım şekli, sanayi dallarıdır. Tanklar, tankerler, su tankları, petrol tesisleri, kimyasal malzeme kullanılan çalışma alanlarında kullanılır.

Epoksi astar nasıl atılır?​

Epoksi için kullanılan astar ise bazı uygulamalarda zemine mala ile uygulanırken bazı sisteme göre ise zemine rulo ile uygulanır aslında epoksi astarın genel amacı betonla epoksi boya yı birbirine mukavemet sağlaması ve tutunması için yapılır peki zemine astar sürmeden epoksi zemin kaplama yapılır sa ne olur kesinlikle …

Epoksi astar nasıl hazırlanır?​

Epoksi astar nasıl hazırlanır?
UYGULAMA ŞEKLİ : Uygulama yapılacak yüzeyler aderansı azaltacak her türlü maddeden temizlenmelidir. Metal yüzeyler en az ST2 veya ideal olan Sa2 ½ derecesinde kumlanmalı 6 saat içerisinde epoksi üniversal astar ile astarlanmalıdır. Astar kurumasını tamamladıktan sonra (4-6 saat sonra) sonkat uygulamasına geçilir.
Kaplama astar nedir?​
Expert Kaplama Astarı yüksek aderans gücüne sahip, akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, beyaz renkte özel bir astardır. Isı yalıtım sistemleri üzerine ve daha önce boyanmış veya boyanmamış dış ve iç cephe yüzeyler üzerine kaplama uygulamalarından önce kullanılır.

Astar nerelerde kullanılır?​

Astar nerelerde kullanılır?
Astar – Astar Boyası Nasıl Uygulanır
- Ziraat amacıyla kullanılan makineler,
- Çelik yüzey ve kaplamalar,
- Demir yüzey ve kaplamalar,
- Beyaz eşyalar,
- Mutfak aletleri,
- Otomobiller,
- İş makineleri gibi alanlarda endüstriyel astar yaygın olarak kullanılır.

Zemin astarı nasıl yapılır?​

Parlak Yüzey Astarı Uygulaması Nasıl Yapılır? Parlak yüzey astarını uygulaması oldukça kolaydır. İşlem yapmak istediğiniz alana yüzey astarını sıktıktan sonra bir fırça yardımı ile yüzeye yayabilirsiniz. Ardından daha hızlı bir şekilde kuruması için fön makinasını yüzeyin üzerinde gezdirebilirsiniz.

Banyo fayans üzerine epoksi nasıl yapılır?​

Banyo fayans üzerine epoksi nasıl yapılır?
Uygulama işlemi rulo ile yapılır. Uygulama esnasında profesyonel elemanlar fayans kenarlarına koruma bant çeker. Derzler de fayans üzeri epoksi boya ile boyanabilir. Fayanslara yeni derz çekilecek ise bu durumda önce boyama işlemi yapılır daha sonra derz çekilir.

Epoksi nasıl inceltilir?​

Epoksi boyalar selülözik tiner (solvent) ile inceltilir. Boya tiner oranı ise selülozik tiner %10 boya %90 olmaktadır. Epoksi sertleştirici oranı da selülozik tiner %10 sertleştirici %90 olmaktadır.

Astar boya nasıl yapılır?​

Astar boya nasıl yapılır?
İç cephe astar boya nedir? İç cephe astar boyası son kat boya uygulanmadan önce kullanılan ve boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar , boya dayanıklılığını arttırır ve boyanan malzeme için ek koruma sağlar. Bir astar% 20 ila% 30 sentetik reçine,% 60 ile % 80 çözücü ve % 2 ile % 5 katkı maddesi içerir.
Dış cephe kaplama astarı ne işe yarar?​
Eski yüzeydeki kir ve lekelerin Capatect Kaplama nın üzerine çıkmasını engeller. Yüksek kapatma gücüne sahiptir. Uygulama yüzeyini sertleştirir. Yüzeyin su emiciliğini azaltır.

Zemin astarı ne işe yarar?​

Zemin astarı ne işe yarar?
Parlak yüzey astarı, boyama işlemi öncesinde yüzeylerinizde zımpara veya boya sökücü gibi işlemler yapmadan boyamaya hazır hale getirilmesini sağlamaktadır.

Astara su katılır mı?​

Astar boyaya ne kadar su katılır sorusuna dönersek kullanacağınız astarın litresinde göre değişmektedir. Genel bir şekilde ürünün %15’i kadar su ekleyebilirsiniz ya da ürünün kutusunda yer alan önergede önerilen kadar su eklemeniz tavsiye edilir.
 
Solventsiz epoksi astar, dolgu ve pigment içermeyen, sert bir film oluşturan, su ve yağ geçirgenliğini önleyen, kolay temizlenebilen iki komponentli bir epoksi astar türüdür. Epoksi astar genellikle endüstriyel alanlarda kullanılır ve özellikle tanklar, tankerler, su tankları, petrol tesisleri gibi metal ve paslanmaya müsait alanların boyanmadan önce kullanılır.

Epoksi astar genellikle mala veya rulo ile yüzeye uygulanır. Uygulama öncesinde yüzeylerin aderansı azaltacak maddelerden temizlenmesi ve metal yüzeylerin kumlama işleminden geçirilmesi gerekebilir. Astar uygulamasından sonra belirli bir süre kuruması beklenerek sonkat uygulamasına geçilmesi tavsiye edilir.

Astar genellikle endüstriyel makineler, çelik ve demir yüzeyler, beyaz eşyalar, otomobiller, iş makineleri gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, zemin astarları parlak yüzey astarı olarak da bilinir ve yüzeylerin boya işlemine hazır hale getirilmesini sağlar.

Epoksi boyalar inceltmek için selülozik tiner kullanılır. Genellikle boyanın %10'u kadar tiner ile inceltilir. Astar boyalar da genellikle sentetik reçine, çözücü ve katkı maddelerinden oluşur ve iç cephe astar boyası, boyanın daha iyi yapışmasını sağlar, dayanıklılığını arttırır ve ek koruma sağlar.

Dış cephe kaplama astarı genellikle yüzeyi sertleştirir, su emiciliğini azaltır ve eski yüzeydeki kir ve lekelerin kaplama yüzeyine çıkmasını engeller. Zemin astarı ise yüzeylerin zımpara veya boya sökücü işlemi gerektirmeden boyamaya hazır hale getirilmesini sağlar.

Astara su katma konusuna gelince, genelde üreticinin önerdiği oranlara uymak en iyisi olacaktır. Ürünün üzerinde belirtilen önerilere uygun miktarda su eklemek daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
 
Geri
Üst