AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Solucan gubresi hangi bitkilerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Solucan gübresi hangi bitkilerde kullanılır?​

Katı Solucan Gübresi her bir bitki için ayrı ayrı kullanım miktarına sahiptir. Tarla bitkilerinde : Domates, biber, salatalık, soğan, sarımsak, maydanoz gibi tarla bitkileri için fide, tohum ve hazırlık döneminde 1000 m² alana 150 kg olarak uygulanması ideal kabul edilir.

Evde solucan gübresi nasıl yapılır?​

Nasıl yapılır? Evde üretim setini aldığınızda kâğıt, karton parçalarını ufalayarak kutunun en alt haznesine solucanlara bir “yatak” yapmalısınız. Solucanları maması ile beraber bu yatağa yerleştiriyorsunuz. Sonra üzerine boş bir kat hazne koyup, bu hazneye de evsel atıklarınızı koymalısınız.

Solucan gübresi çiçeklere nasıl uygulanır?​

Solucan gübresi çiçeklere nasıl uygulanır?
Süs Bitkisi Yetiştiriciliğinde Kullanım Miktarları ve Öneriler
- Saksıda yetişen bitkiler için ekim ve dikim öncesinde yarım kilogramlık saksı toprağı iyice karıştırılarak uygulanması önerilir.
- Ekim ve dikim sonrası ise saksı yüzeyini 1 cm kaplayacak şekilde önerilmektedir.

Solucan gübresi çiçeklere nasıl verilir?​

Solucan gübresi çiçeklere nasıl verilir?
Ürün Bilgileri
- 500 mil. Sıvı Solucan Gübresi Çiçeklere Özel Geliştirilmiştir.
- Filizlenmeyi ve kök oluşumunu artırır.
- Hastalıklara ve zararlılara karşı doğal direnci güçlendirir.
- Topraktaki besinler bitki tarafından daha hızlı emilir.
- 5 litre suya 100 gr ( 1 çay bardağı) ekleyip 10-15 gün arayla diplerine dökünüz.

Ne Demek ki solucanların zararı var?​

Solucanlar ın bitkilere zararı yok. Ama şimdi hangi çiçekçiye sorsanız çok büyük zararı var diyeceklerdir. Çocukluğumda istisnasız herkesin ev bitkilerinin topraklarında bol bol solucan olurdu. İster inanın ister inanmayın o bitkiler şimdikilerden bin kat daha sağlıklı gelişirdi. Demek oluyor ki solucanların hiçbir zararı yok.

Ne Demek ki solucanların faydaları nelerdir?​

İster inanın ister inanmayın o bitkiler şimdikilerden bin kat daha sağlıklı gelişirdi. Demek oluyor ki solucanların hiçbir zararı yok. Ancak bir saksı içerisinde çok fazla sayıda olurlarsa kökleri rahatsız ederler: Yiyecek bulamayıp her şeye saldırır ve köklerin çok hassas parçalarını zedelerler.

Bir kaç saat içinde solucanların toplanması gerekir?​

Bir kaç saat içinde solucanların toplanması gerekir?
Ortalama 7 saat içinde solucanlar en yukarda toplanmış olur. Solucanları üst yüzey toprakla beraber alın çöpe atın. Başka bir yol: Yağmurlu ve çok soğuk olmayan bir günde saksıyı gece vakti dışarda bırakın. Temiz hava ve temiz yağmur suyu solucanları karanlıkta dışarı çeker.

Ne Demek ki solucanlar karanlıkta dışarı çeker?​

Ne Demek ki solucanlar karanlıkta dışarı çeker?
Temiz hava ve temiz yağmur suyu solucanları karanlıkta dışarı çeker. Zaten saksıdaki doğalarına uymayan şartlardan kurtulmak isteyen solucanlar daha elverişli bir yer bulmak için bu fırsatı hemen kullanmak isterler. Bunlar toprak bitleriyle ve bitki bitleri yle beslenirler.
Solucanlar neyi sevmez?​
Solucanlar ışığı ve güneşi sevmezler, topraktan veya kutularından çıkarlarsa ölürler. Çok nadir olarak su baskını ve hardal gazı baskısı altında yüzeye çıkarlar.
Solucan gübresi fidana nasıl verilir?​
Fidan dikiminden önce, toprağın son sürümünden evvel, dönüme 500 – 1000 ml Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi son hacim 30 – 40 lt. olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülür ve ardından toprak sürümü tamamlanarak, ürünün 10 – 15 cm toprak altına nüfuz etmesi sağlanır.

Solucan gübresi işine nasıl başlanır?​

Solucan gübresi işine nasıl başlanır?
Metrekarede 10.000 adet solucan olduğunu düşünürsek 3 ay sonra bir adet su tankı daha almanız gerekir. Bu sayıdaki solucan tek bir su tankı içinde barınamaz, üretim sisteminizi her 3 ayda bir büyütmeniz gerekecektir. 3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz.

Solucan gübresi hangi çiçeklere iyi gelir?​

Solucan gübresi hangi çiçeklere iyi gelir?
Çiçeklerde solucan gübresi kullanımı oldukça basittir. Süs bitkisi yetiştiriciliğinde solucan gübreleri hem sıvı hem de katı bir şekilde uygulanabilir. Uzmanlar, saksıda yetişen bitkiler için ekim ve dikim öncesinde yarım kg’lık saksı toprağına solucan gübresi uygulanmasını tavsiye eder.

Solucan gübresi domatese nasıl verilir?​

Tohum ekimi veya fide ekiminden önce, dönüme 1 – 2 lt. Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi 1/50 oranında sulandırılarak ilaçlama makinası ile veya 1/200 oranında sulandırılarak damla sulama sistemi ile topraktan uygulanır.

Solucan gübresi Agaclara ne zaman verilir?​

Bölgenizin iklim koşulları ve rakımına bağlı olarak Eylül ayından Şubat ayına kadar EkosolFarm Katı (Granül) Solucan Gübresi’ni genç fidanlarınıza uygulayabilirsiniz. Katı Formda EkosolFarm Solucan Gübresinin özellikle Ekim – Kasım aylarında uygulanması tavsiye edilir.

Solucan gübresi ne zaman ve nasıl kullanılır?​

Solucan gübresi ne zaman ve nasıl kullanılır?
Süs Bitkisi Yetiştiriciliğinde Kullanım Miktarları ve Öneriler
- Saksıda yetişen bitkiler için ekim ve dikim öncesinde yarım kilogramlık saksı toprağı iyice karıştırılarak uygulanması önerilir.
- Ekim ve dikim sonrası ise saksı yüzeyini 1 cm kaplayacak şekilde önerilmektedir.

Solucan gübresi ne kadar kazandırıyor?​

Solucan gübresi ne kadar kazandırıyor?
‘SOLUCAN GÜBRESİNİN TONU 3 BİN 500 TL’ Bunun fiyatı ton başına 3 bin 500 TL. 4 ay gibi bir süre zarfında ortalama 13 bin lira kazancı var. Bunu daha hızlı veya daha fazla para kazanmak isteyen arkadaşlar solucan sayısını fazla tutabilirler.

Solucan gübresi saksı çiçeklerde nasıl kullanilir?​

Çiçeklerde Solucan Gübresi Nasıl Uygulanır?
- Ekim işlemlerinden önce toprağın iyice karıştırılması önemlidir.
- Ekim ve dikim sonrasında saksı yüzeyini 1 cm kaplayacak şekilde uygulama yapılmalıdır.
- Solucan gübresi hem sıvı hem de katı formda uygulanabilir.

Solucan gübresi ev bitkiye nasıl verilir?​

Evde belirli düzenekler içine karton, kağıt, gazete gibi bir altlık hazırlayıp üzerine evsel gıda atıklarını ve solucanları koyarak birkaç ay sonra solucan gübresi elde etmek mümkündür. Elde edilen toprağın kullanılması için yaklaşık 6 ay beklemek gerekir. Bu sayede toprağın verimi de iyice artmış olur.

Solucan gübresi domateste nasıl kullanılır?​

Solucan gübresi domateste nasıl kullanılır?
 
Solucan gübresi domates yetiştiriciliğinde oldukça faydalı bir organik gübredir. Domatesler için solucan gübresi kullanımı şu şekilde gerçekleştirilebilir:

Tohum ekimi veya fide ekiminden önce, dönüme 1 – 2 lt. Rivasol Sıvı Solucan Gübresi 1/50 oranında sulandırılarak ilaçlama makinası ile veya 1/200 oranında sulandırılarak damla sulama sistemi ile topraktan uygulanabilir.

Solucan gübresinin domates bitkilerine faydaları arasında filizlenmeyi ve kök oluşumunu artırması, hastalıklara ve zararlılara karşı doğal direnci güçlendirmesi ve topraktaki besinlerin bitki tarafından daha hızlı emilmesini sağlaması sayılabilir.

Domates yetiştiriciliğinde solucan gübresinin kullanımı, bitkilerin daha sağlıklı büyümesine katkı sağlayabilir ve verimlerini artırabilir. Ekolojik tarım için de önemli bir seçenek olan solucan gübresi, toprağı besleyerek bitkilerin daha sağlıklı ve besleyici meyveler vermesine yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst