AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Solucan gubresi evde nasil uretilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Solucan gübresi evde nasıl üretilir?​

Solucanları maması ile beraber bu yatağa yerleştiriyorsunuz. Sonra üzerine boş bir kat hazne koyup, bu hazneye de evsel atıklarınızı koymalısınız. En alttaki hazne tamamen dolduktan sonra solucanlar yeni atıkları yemek için yukarı hazneye çıkmaya başlayacaklar. Her kat gübre ile dolduğunda bir üst kata geçecekler.

Solucan gübresi üretmek için ne gerekli?​

Solucan gübresi üretmek için ne gerekli?
Metrekarede 10.000 adet solucan olduğunu düşünürsek 3 ay sonra bir adet su tankı daha almanız gerekir. Bu sayıdaki solucan tek bir su tankı içinde barınamaz, üretim sisteminizi her 3 ayda bir büyütmeniz gerekecektir. 3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz.

Sıvı solucan gübresi nasil üretiliyor?​

Karıştırıcı kazan içerine su konularak katı solucan gübresi ilave edilmektedir. Bir saat kadar bir süreyle sabit bir hızla bu karışım karıştırılır. Bir saat sonunda süzülen sıvı miktarının %1.5 kadarı Emulso 100 Em konarak yarım saat kadar daha karıştırılır. Bu işlem sonucunda sıvı solucan gübresi üretilmiş olmaktadır.

Doğal gübre nasıl elde edilir?​

Doğal gübre nasıl elde edilir?
Muz kabuğunu kaynatıp suyunu ılımaya bıraktıktan sonra bitkilerinize vermeniz onlara çok iyi gelecektir. Kahve telveleri doğal bir gübre çeşidi olup bitki köklerine azar miktarlarda koyulduğunda bitkileriniz,i daha sağlıklı bir hale getirir. Odun külleri meyve ağaçlarına olgunlaşma konusunda yardımcı olur.

Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?​

İsteyen bodrum katında veya bir gecekondu kiralayarak üretime başlayabiliyor, isteyenler de tesis kuruyor. Tanesi 8 kuruştan başlayan fiyatlarla satılan solucanlar aylık olarak ortalama 30 bin TL kazanç sağlayabiliyor. Türkiye genelinde özellikle son yıllarda üretimi artan solucan gübresi pazarı büyümeye devam ediyor.

Solucan çiftliği nasıl kurulur?​

Solucan çiftliği nasıl kurulur?
Solucan Gübresi Tesisi Kurmak ; Eğer Çiftliğin Kurulacağı Bölge, Belediye Sınırları İçinde Yer Alıyorsa, İşyeri Açma Ruhsatı İle Çalışma Ruhsatı Almak Gerekmektedir. Eğer Çiftlik Belediye Sınırları Dışında Kurulacaksa, Kaymakamlıklardan, Valiliklerden, Yani Özel İdareden Gerekli İzinlerin Alınması Lazımdır.

En iyi sıvı solucan gübresi hangisi?​

Şüphesiz toprağa ve bitkiye kullanımında güçlü ve kesin sonuçlar elde edilen Solucan Gübresi çeşidi Worm Castings yani %100 Solucan Gübresidir.

Sıvı solucan gübresi mi katı mı?​

Sıvı solucan gübresi mi katı mı?
Solucan gübresi katı formu bitkiye direk toprak ile uygulanır, toprak ve bitkinin zengin içeriğinin buluşması sağlanır. Bir diğer solucan gübresi formu da sıvı solucan gübresi formudur. Solucan gübresinin sıvı formu katı gübreye birtakım içerikler eklenerek zenginleştirilmesi ile elde edilen bir formdur .

El yapımı gübre nasıl yapılır?​

Ev bitkileriniz için de doğal gübre hazırlarken odun külünden yardım alabilirsiniz. Odun olduğunu bildiğiniz yanmış külleri bulun ve bu külleri suyun içinde bekletin. Daha sonra külleri süzün ve sulu kısmı ayırın. Külden arınan suyu, evdeki bitkilerinize gübre vermek için kullanın.
 
Solucan gübresi evde nasıl üretilir?

Solucan gübresi evde üretmek oldukça basit bir işlemdir. İşlem adımlarınız şu şekildedir:

1. Solucanları uygun bir yatak içerisine yerleştirin ve onların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli ortam sağlayın.

2. Üzerlerine boş bir kat hazne koyun ve bu hazneye evsel atıklarınızı ekleyerek solucanları beslemeye başlayın.

3. Alt kat dolup solucan gübresi oluştukça solucanlar yukarı katlara doğru hareket edecektir.

4. Her kat dolup gübre oluştuktan sonra üst kata geçmeye devam edecekler, bu sayede solucan gübresi sürekli olarak üretilecektir.

Solucan gübresi üretmek için ayrıca metrekare başına yaklaşık 10.000 solucan olduğunu düşündüğümüzde, üretim sisteminizi her 3 ayda bir genişletmeniz gerekecektir. Bu sayede 3 aylık süreçte ortalama 300-400 kg gübre elde edebilirsiniz.

Sıvı solucan gübresi ise, suyun içerisine katı solucan gübresi ilave edilerek üretilmektedir. Karışımın sabit bir hızda yaklaşık bir saat boyunca karıştırılmasının ardından belirli bir oranda sıvı elde edilir. Bu sıvıya yüzde 1.5 oranında Emulso 100 Em eklenerek karıştırılarak sıvı solucan gübresi üretilmiş olur.

Solucan gübresi üretmek oldukça verimli ve doğa dostu bir yöntemdir. Ayrıca doğal gübre elde etmek için de evinizde muz kabuğu kaynatıp elde edeceğiniz suyu bitkilerinize verebilir, kahve telvelerini kullanabilir ya da odun küllerini bitkilerinizin beslenmesinde kullanabilirsiniz.

Solucan gübresi üretimi, doğru şekilde yapıldığında para kazandırabilir. Üretim maliyeti düşük olabilirken, satış fiyatları oldukça yüksek olabilmektedir. Bu nedenle Türkiye genelinde solucan gübresi üretimi pazarı giderek büyümektedir.

Solucan çiftliği kurmak isteyenler için ise, yerel düzenlemelere uygun olarak tesis kurulmalıdır. Bu süreçte belediyeden gerekli izinler alınmalı ve uygun ruhsatlar edinilmelidir.

En iyi sıvı solucan gübresi genellikle %100 solucan gübresi olan Worm Castings olarak bilinir. Bu tip gübre toprağa ve bitkiye kullanıldığında etkili sonuçlar sağlayabilir.

Sıvı solucan gübresi ve katı solucan gübresi birbirini tamamlayan iki formdur. Katı form direkt toprağa uygulanarak bitkilerin zenginleşmesine katkı sağlarken, sıvı form ise çeşitli içerikler eklenerek zenginleştirilip bitkilere daha kolay şekilde uygulanabilir.

El yapımı gübre de evde pratik bir şekilde hazırlanabilir. Odun külü ve suyunu kullanarak bitkileriniz için doğal bir gübre elde edebilirsiniz. Suyun içinde beklettiğiniz odun külünü süzüp elde edeceğiniz suyu bitkilerinize gübre olarak kullanabilirsiniz. Bu yöntemle bitkilerinizin sağlıklı ve doğal bir şekilde beslenmesine katkı sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst