AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sol dizde agri ve sislik neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
56.890
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sol dizde ağrı ve şişlik neden olur?​

Genellikle sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, diz zorlaması sonucunda görülen ve hayat kaltesini önemli ölçüde düşüren bir sağlık sorunudur. Diz bölgesinde ağrı, şişlik ve ses gelmesi gibi belirtilerle kendini gösteren menisküs yırtılması, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Menisküs ameliyatı sonrası şişlik ne zaman geçer?​

Menisküs ameliyatı sonrası şişlik ne zaman geçer?
Fazlası aşırı kıkırdak kaybı ile daha fazla probleme neden olabilir. Operasyon sonrası menisküs gibidir. Ancak 6-12 haftaya kadar dizde şişlik ve hafif ağrı olabilir.

Diz kapağının yan tarafında şişlik nasıl geçer?​

Erken dönemde eğer diz içerisinde bir şişlik varsa dizdeki kan boşaltılmalıdır. Erken dönemde bandaj uygulaması, hareketin kısıtlanması ve buz uygulanması hastanın rahatlatılması açısından önemlidir.

Dizde şişlik ve ağrı ne iyi gelir?​

Dizde şişlik ve ağrı ne iyi gelir?
Diz ağrısı nasıl geçer, diz ağrısına ne iyi gelir?
- Bamya tohumu. Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz bamya tohumu, kemik, kas ve eklemlerin sağlığına önemli desteklerde bulunuyor.
- Zencefil ve zencefil yağı Zencefil, doğal ağrı kesici olarak bilinen maddelerden biri aslında.
- Zerdeçal ve zerdeçal yağı
- Çınar yaprağı
Diz kapağı yanı ağrısı nasıl geçer?​
Dış yan bağ zedelenmesi veya yırtığında dizin dış yan kısmında ağrı, şişlik, morarma, dizde tutukluk ve anormal hareket (instabilite) gibi belirtiler görülür. Tedavisinde istirahat, soğuk uygulama, ağrı kesici ilaçlar, egzersiz, fizik tedavi uygulanabilir. PRP ve proloterapi enjeksiyonları da tercih edilebilir.

Dizde şişlik ödem ne iyi gelir?​

Dizde şişlik ödem ne iyi gelir?
Buz Tedavisi: 3-4 saat aralıklarla, 20’şer dakika uygulanacak buz tedavisi, dizdeki şişliğin rahatlamasını sağlar. İstirahat: İyileşme potansiyeli olan kısa longitudinal yırtıklarda koltuk değneği ile yükten koruma, veya diğer yırtıklarda aktivite kısıtlaması önerilir.

Dizde ödem ağrısı nasıl geçer?​

Diz ödemler de uygulanan ilk tedavi seçenekleri arasında kremler gelmektedir. Bu ağrı kesici kremler ile birlikte dizdeki ödemi düzenli kullanmaya bağlı olarak atabilirsiniz. Dizdeki ödemler ağrı da yapmaktadır. Bundan dolayı ortopedik doktorlar tarafından hastaya bir takım ağrı kesiciler verilmektedir.

Diz kapağının yanı neden ağrır?​

Diz kapağının yanı neden ağrır?
Yaralanma, travma, diz kapağında yer alan bazı enfeksiyonlar, diz kapağının kayması, plika denilen dokunun yıpranması gibi pek çok sebep diz kapağının yanının ağrıması neden olur. Gün içerisinde sürekli hareket halinde olmak, yürümek, koşmak, kalkmak gibi eylemler sonucu da bu ağrıya neden olabilir.

Dizin yan tarafı neden ağrır?​

Dizin dış yan kısmında ağrı yapan başlıca sorunlar iliotibial bant sendromu, dış menisküs hasarı ve dış yan bağ zedelenmesidir. Diz ağrısı onlarca farklı nedenden kaynaklanabilir. Sorunun nedenini anlamak ve tanı koymada ağrının yerleşimi önemli bir ipucudur.

Baldır çekmesi ne iyi gelir?​

Baldır çekmesi ne iyi gelir?
Tedavi İçin Ne Yapmalı? Diğer sportif sakatlıklar gibi RICE protokolü ( istirahat-buz-kompres-yüksekte tutma) sakatlığın ilk evrelerinde uygulanması istenmektedir.) Kasta zorlanma yapan aktiviteye hemen son verilmelidir. Kasta çekme olduktan sonra hemen ağrılı bölgeye 10-15 dk. buz uygulanmalıdır.
 
Sol dizde ağrı ve şişlik genellikle menisküs yırtıkları gibi sorunlardan kaynaklanabilir. Menisküs yırtıkları, diz zorlaması sonucunda ortaya çıkabilir ve dizde ağrı, şişlik, ses geldi gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bu durum tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Menisküs yırtığına bağlı ağrı ve şişlik, genellikle menisküs ameliyatı ile tedavi edilir. Ameliyat sonrasında dizde şişlik ve hafif ağrı bir süre devam edebilir. Bu süreç genellikle 6-12 hafta arasındadır.

Diz kapağının yanında meydana gelen şişlik için erken dönemde diz içerisindeki kanın boşaltılması önemlidir. Bu dönemde bandaj uygulaması, hareketin kısıtlanması ve buz uygulanması da rahatlamanıza yardımcı olabilir. Dizdeki ağrı ve şişliği hafifletmek için ise bazı doğal desteklerden yararlanabilirsiniz. Bamya tohumu, zencefil, zerdeçal yağı ve çınar yaprağı gibi doğal yöntemler diz ağrısına iyi gelebilir.

Diz kapağının yan tarafında meydana gelen ağrı genellikle dış yan bağ zedelenmesi veya yırtığından kaynaklanabilir. Bu durumda ağrı, şişlik, morarma, dizde tutukluk ve anormal hareket gibi belirtiler görülebilir. Tedavide istirahat, soğuk uygulama, ağrı kesici ilaçlar, egzersiz ve fizik tedavi uygulanabilir. PRP ve proloterapi enjeksiyonları da tercih edilebilir.

Dizdeki şişlik ve ödem için ise buz tedavisi ve istirahat önerilebilir. Buz tedavisi uygulamak, dizdeki şişliğin rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca, düzenli bakım ve dinlenme ile ödem ve ağrıyla başa çıkabilirsiniz.

Diz ağrısıyla başa çıkmak için aldığınız adımların yanı sıra, baldır çekmesi gibi diğer problemlerle de karşılaşabilirsiniz. Baldır çekmesi durumunda RICE protokolü uygulanabilir; yani istirahat, buz uygulaması, kompres uygulaması ve yüksekte tutma. Ayrıca, zorlanmaya neden olan aktivitelerden uzak durarak istirahat etmek ve buz uygulamak önemlidir.
 
Geri
Üst