Sokratesin yontemleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sokratesin yöntemleri nelerdir?​

Sokratik yöntem 3 aşamalı olarak gerçekleşmektedir. İlk aşamada karşıdaki kişiye sorular sorularak onun neyi bilip neyi bilmediği araştırılır. İkinci aşama ironi (ironie) yani alaydır. Son olarak ise fikir doğurtulmaya (maieutique) başlanır.

Sokratik sorular nelerdir?​

Öğrencilerin, öğretmenin ortaya attığı araştırmaya yönelten sorular aracılığıyla bilgileri kendi kendilerine keşfetmelerine izin verin. Açıklama Soruları • ___________ ile ne demek istiyorsunuz? Bunu başka bir şekilde ifade edebilir misiniz? Sizce temel konu nedir?
Sokratik tartışma tekniği nedir?
Sokratik Yöntem Nedir? Sokrates’in adıyla anılan Sokratik yöntem, öğrencilere soru üzerine soru sorarak öğretme yöntemi olarak özetlenebilir. Sokrates bu yöntemle öğrencilerin düşüncelerindeki çelişkileri açığa çıkarmaya çalışır ve daha sonra onları sağlam ve makul sonuçlara yönlendirirdi.
Sokrates öğretim yöntemi nedir?
eğitimde kullanılan öğretim tekniklerinden, soru- cevap yönteminin diğer adı. öğrencinin düzeyine göre cevaplanabilir tarzdaki sorunların sınıfa sorulması sistemine dayanır. ve öğrenci soruyu yanlış yapsa da soruyu doğru yapana kadar ipuçları verilmelidir. sokrat metodu, sokratik yöntem olarak da anılır.

Buldurma yöntemi nedir?​

Buldurma yöntemi, öğretme yaklaşımlarından “buluş (keşfetme) yoluyla öğretme yaklaşımı” içerisinde bir yöntemdir. Buldurma yöntemi; “Önceden düzenlenmiş bir dizi (takım) sorularla öğrencilerin bildiklerinden hareket ederek ona yeni bilgiler öğretme temeline dayanan bir öğretim yöntemidir.”

Sokratik sorgulama nedir kısaca?​

Adını M.Ö 470-399 yılları arasında yaşamış Yunan filozof Sokrates’ten alan bir bilişsel davranışçı terapi yöntemidir. Sokrates, herhangi bir sorunu tartışırken muhatabına doğrudan bilgileri aktarmak yerine sorduğu sorularla ulaşmak istediği sorunu ya da bilgiyi açığa çıkarırdı.
Sokratik tartışma hangi eğitim akımı?
Sokrates’in sorgulama davranışına dayanan Sokratik Tartışma, kişiyi bilgilendirmekten ziyade, soru ve diyalogla, var olan bilgiyi ortaya çıkarmayı hedefleyen yöntemdir. Son yıllarda bazı eleştirilere maruz kalsa da, batı pedagojik geleneğinin temeli kabul edilir.

Geri