AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sokak Simidi/Gevrek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sokak Simidi/Gevrek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket instant maya
3,5 – 4 su bardağı un
Üzeri için:
1/2 (yarım) çay bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
1 kase susam

Sokak Simidi/Gevrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun güzelce karıştırın.
Akabinde içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ek edin.
Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Üzerini streç sinemayla ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo formunda uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Akabinde uçlarını birleştirin.
Suyla pekmezi karıştırarak açın. Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın.
Hazırladığınız simitleri evvel pekmezli suya akabinde susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Sokak Simidi/Gevrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst