AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sokak ismi nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sokak ismi nasil alinir?​

Adres Yönetim Şefliği evrak servisinden temin edilebilecek matbu dilekçe ile numarataj servisine başvurulur. Bu dilekçede binanın bulunduğu il, ilçe, mahalle belirtilir. Varsa ada, parsel ve sokak ismi de belirtilir.
Sokak isimlerini kim veriyor?
KONU: Cadde ve Sokaklara İsim Verilmesi. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluğundadır.
Sokak adı nasıl değişir?
Sokak isminin değiştirilmesi ile ilgili talebinizin kabul edilebilir bir nedeni olursa, Beyaz Masa tarafından talebiniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Harita Müdürlüğüne aktarılır. Müdürlük tarafından da uygun görülürse, sokak isim değişikliği İBB Meclisine önerilir. Meclis de onaylarsa değişiklik gerçekleşir.

Cadde isimleri nelerdir?​

Türkiye’de En Çok Kullanılan Cadde/Meydan İsimleri
Mahalle ismini kim değiştirir?
1952’de İçişleri Bakanlığı bağlı çalışacak olan Ad Değiştirme İhtisas Kurulu oluşturuldu. Bu kurula herhangi bir belediye sınırında kalan park, sokak ve yol gibi yerler hariç tüm yer isimlerini değiştirebilme yetkisi verildi.
Mahalle isimleri nasıl belirlenir?
Peki Adres ve Numaralandırma Yönetmeliğine göre, mahalleye isim nasıl verilir diyorsanız hemen yanıtlayalım. Her mahalleye özel bir ad verilir. Belediye sınırları içinde, aynı ad birden fazla mahalleye verilemez. Mahalle sınırları meydan, bulvar, cadde veya sokaklardan geçecek şekilde belirlenir.

Sokak adları nasıl yazılır?​

15. Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.
Mahalle Cadde sokak hangisi büyük?
Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimelerinin baş harfleri büyük harfle başlar. Halit Rıfat Paşa Mahallesi gibi… Papatya mahallesi kısaltılmışı Papatya mah. olacaktır.
Mahalle ve sokak isimleri nasıl yazılır?
Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Sokakta ki nasıl yazılır?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sokakda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sokakta şeklinde olmalıdır.
Sokak mahalleden büyük müdür?
Sokak isimleri nasıl yazılır?

Mahalle ve cadde isimleri nasıl yazılır?​

Sokaktaki mi Sokakta ki mi?
“Sokakta mı?” yoksa “Sokakda mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sokakda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sokakta şeklinde olmalıdır.
Ki ayrı mı?
Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.
 
Geri
Üst