Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sokak aydinlatma lambalari kimin sorumlulugunda?

Editör

Yeni Üye

Sokak aydınlatma lambaları kimin sorumluluğunda?​

Genel Aydınlatma Yönetmeliği gereği; dağıtım şirketleri kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur.

Kamu malı nedir idare hukuku?​

Kamu Malları Nedir? Danıştay; İdare Hukuku ilkelerine göre, kamunun kullanma ve yararlanmasına ait olan veya bu amaca tahsis edilen eşya ve mallarla bir kamu hizmetinin unsuru ve ayrılmaz parçası sayılabilecek olan malları kamu malı olarak kabul etmektedir.
Kamu malları özel yararlanmaya konu olabilir mi?​
Kamu malları özel hukuk hükümlerine tabi olmadığı ve kamunun ortak kullanımında bulunduğu için bu mallar üzerinde şahısların zilyetlik kurmaları mümkün değildir; dolayısıyla, mülkiyetin edinilmesi açısından zilyetliği şart koşan olağan/olağanüstü zamanaşımıyla iktisap ve imar-ihya ile iktisap hükümlerinin, kamu malları …

Ortak kullanım malları nedir?​

Ortak kullanım malları nedir?
Kamu hizmeti için kullanılmaya tahsis edilen, yayla, mera, kışla gibi tarım arazilerine kamu orta malı denir. Bu malların sicil kayıtları tapu kütüğü yerine özel sicil üzerine işlenir. Kamu orta malı ile ilgili sorunların hukuki çözümünde sorumlu olan merci idari yargı mahkemeleridir.

Kamu malı nedir türleri nelerdir?​

Kamu malı nedir türleri nelerdir?
Cevap13:Kamunun ortak kullanılmasına veya bir kamu hizmetinin görülmesine ayrılan yerlerle Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan sahipsiz yerlerden hizmet malları (belediye, okul, cami, kütüphane vb. binalar) orta malları (mera, yaylak, kışlak, harman, panayır vb. yerler) sahipsiz mallar (devletin hüküm ve …

Kamu mallarına haciz konulabilir mi?​

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu, çeşitli sebeplerle borçlunun bazı mallarının haczedilemeyeceğine dair hükümler getirmiştir. Kanun devlet mallarında bir ayrım yapmamıştır. Bu nedenle devletin hem kamusal malları hem de özel malları haczedilememektedir.

Sokak aydınlatma ücretini kim ödüyor?​

Dağıtım lisansı bulunmayan OSB’lerin sınırları içerisindeki genel aydınlatma yükümlülüğü dağıtım şirketine aittir. (6) Güvenlik amacıyla yapılan sınır aydınlatmalarına ait yatırım, işletme ve tüketim giderleri, İçişleri Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.

Sokak aydınlatma lambaları, Genel Aydınlatma Yönetmeliği gereğince dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olup kamunun genel kullanımına yönelik alanların aydınlatılmasından ve gerekli sistemlerin tesis edilmesinden bu şirketler sorumludur.

Kamu malları, kamu hizmeti için kullanılan veya kamu yararına tahsis edilen eşya ve malları ifade eder. Bu mallar genellikle kamunun kullanımına açık olup, özel yararlanmaya konu olamazlar. Kamu malı kavramı, idare hukuku ilkelerine göre belirlenir ve Danıştay bu konuda önemli bir mercidir.

Ortak kullanım malları, kamu hizmeti için tahsis edilmiş yayla, mera, kışla gibi arazileri ifade eder. Bu tür mallar kamu orta malı olarak adlandırılır ve tapu kütüğü yerine özel sicile kaydedilir. Bu malların hukuki sorunlarında idari yargı mahkemeleri yetkilidir.

Kamu mallarına haciz konulamaz. İcra ve İflas Kanunu, devletin her türlü mallarını haczedilemez olarak belirtir. Dolayısıyla, devlete ait kamusal malların yanı sıra özel malları da haczedilemez.

Sokak aydınlatma ücretlerinin ödenmesi konusunda dağıtım lisansı bulunmayan OSB'ler için genel aydınlatma yükümlülüğü dağıtım şirketine aittir. Güvenlik amaçlı sınır aydınlatması giderleri ise İçişleri Bakanlığı bütçesinden karşılanmaktadır. Bu sayede gerekli aydınlatma işlemleri düzenli olarak yerine getirilir.

Geri