AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sogut agacindan koklendirme hormonu nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Söğüt ağacından köklendirme hormonu nasıl yapılır?​

Ev yapımı Çelik Köklendirme Hormonu; Salkım söğüt ağacından koparılan birkaç parça dal ya da dip sürgünü su içerisinde birkaç gün bekletilir, söğüt ağacı köklenmeyi sağlayan oksinlere aşırı derecede sahip olduğundan kök oluşumuna destek olarak zayıf çelikler üzerindeki baskıyı azaltır.

Salkım Söğüt suyu sever mi?​

Salkım Söğüt suyu sever mi?
Salkım söğüt, keçi söğüdü ve aksöğüt olarak farklı türleri bulunmaktadır. Söğüt ağacının bakımı zahmetsizdir. Genellikle, bahçelerde ve su kenarlarında yetiştiğini görebilirsiniz. Suyu çok seven söğüt ağacını, yetiştirirken sulak yerleri tercih etmeniz doğru olacaktır.

Salkım söğüt nasıl ürer?​

Salkım söğüt nasıl ürer?
Söğüt ağacının en kolay ve hızlı üremesi için, dallarının toprağa gömülerek bolca sulanması yöntemidir. Bu şekilde istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.

Söğüt dalı dikilir mi?​

Söğüt ağacının dalını budayarak da üretimini yapabilirsiniz. Budadığınız dalı killi ya da kayaç yapılı toprağa dikip bolca sulayın, kendiliğinden büyüyecektir. Fidanın sağlıklı ve sağlam büyümesi için gövdelerine zarar vermeyecek şekilde, destek amaçlı bir çubukla sabitlenmesi onu dış etkenlerden koruyacaktır.

Söğüt ağacının zararları nelerdir?​

Söğüt ağacının zararları nelerdir?
Söğüt ağacı zararları nelerdir diye merak ediyorsanız bilinen herhangi bir zararı yoktur. Sadece büyüdüğünde çok geniş bir alan kapladığı için dikim esnasında yakınlarına başka bir ağaç dikmeniz önerilmez.

Salkım söğüt ağacı ne zaman dikilir?​

Salkım söğüt ağacı ne zaman dikilir?
Salix babylonica yani salkım söğüt ağacı fidanı 2 farklı şekilde üretilmektedir. Tüplü olan salkım söğüt fidanları 12 ay boyunca dikilebilir ki en çok kullanılan budur, açık olan kök salkım söğüt ağacı fidanı ise 11. Ay ile 4. Ay arasında dikilebilir.
Salkım söğüt ağacı nerede yetişir?​
Salkım söğüt ağacı Çin ve Japonya’dan dünyaya yayılmıştır. Dalları ince ve esnek yapıdadır. En iyi yetişeceği yerler sulak bölgelerdir. Bataklık gibi yerlerde çok iyi gelişir.

Söğüt ağacının ömrü ne kadardır?​

Söğüt ağacının ömrü ne kadardır?
Sedir-1000; Kavak-Söğüt:100-150 yıl; Meşe, Ihlamur, Köknar 1000 Yıl; Kayın 900 Yıl; Zeytin 400 Yıl; Elma, Armut 300 Yıl; Ceviz: 500 Yıl; Çam: 100 ila 1000 yıl; Şeftali: Ortalama 30 Yıl Yaşar; Badem Ağaçları Ortalama 50 Yıl Kadar Yaşar.
 
Söğüt ağacından köklendirme hormonu yapımı oldukça ilginç ve pratik bir yöntemdir. Söğüt ağacı doğal olarak köklenmeyi sağlayan oksinlere zengin olduğundan, ev yapımı çelik köklendirme hormonu elde etmek için şu adımları uygulayabilirsiniz:
- Salkım söğüt ağacından koparılan birkaç parça dal ya da dip sürgünü alın.
- Bu parçaları temiz bir su içerisine yerleştirin ve birkaç gün boyunca bekletin. Bu sayede su söğüt ağacının kök gelişimini teşvik eden oksinleri emecektir.
- Sonrasında bu suları kullanarak köklendirme hormonu etkisi yaratabilirsiniz.

Salkım söğüt ağacının suyu sevip sevmediği konusunda ise, söğüt ağacı türleri genellikle sulak yerlerde yetişmeyi tercih ederler. Bu nedenle, salkım söğüt ağacını yetiştirirken sulak alanları tercih etmek doğru bir yaklaşım olacaktır.

Salkım söğüt ağacının üremesi için en hızlı yöntemlerden biri, dallarının toprağa gömülerek sulanmasıdır. Bu şekilde söğüt ağacını istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Ayrıca, söğüt ağacının dalını budayarak da üretimini yapabilir ve killi ya da kayaç yapılı toprağa dikip bolca sulayarak yeni bitkiler elde edebilirsiniz.

Söğüt ağacının ömrü genel olarak, türüne ve yetişme koşullarına göre değişiklik gösterir. Örneğin, sedir, kavak ve söğüt gibi ağaçlar genellikle 100-150 yıl arasında yaşarken, meşe, ıhlamur ve köknar gibi ağaçlar bin yıla kadar yaşayabilir. Söğüt ağacının da genellikle 100-150 yıl arasında bir ömrü olduğu belirtilmektedir.
 
Geri
Üst