Söğürme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
500 gram kıyma
1 adet soğan (Rendelenmiş)
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Söğürme için ;
5 adet patlıcan
3 adet kapya biber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için ;
3 yemek kaşığı tereyağ (Eritilmiş)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tutam maydanoz

Söğürme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan ve biberlerin üzerine bıçakla çizikler atıp, fırın tepsisine koyup, fırında yüksek derecede pişirip közlüyoruz.
Közlendikten sonra kabuklarını soyup, ince bir şekilde doğrayıp tuzunu ve yağını ilave edip karıştırıyoruz, servis tabağına alıyoruz.
Köftesi için; malzemeleri karıştırma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz, şekil verip kızgın yağda kızartıyoruz, tabağımızın üzerine diziyoruz.
Tereyağ ve pul biberi eritip, söğürmenin üzerine döküyoruz.
Üzerine maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Söğürme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst