AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soguktan donan araba nasil calistirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Soğuktan donan araba nasıl çalıştırılır?​

Eğer sizin araçlarınızda donuyorsa, mutlaka açık alana değil, kapalı garajlara park etmeniz gerekiyor. Çevrenizde, araçlarınızı park edecek kapalı garajlar olmayabilir. Bunun için dizele, antifriz katmanız, işinizi biraz olsun kolaylaştıracaktır. Bununla beraber aracınıza sıcak üfleme yapmalısınız.
Suyu donmuş araba nasıl çalıştırılır?
hiç birşey olmaz.ben donmuş radyatörle 6 km gittim bile. tamirciye tabi.oraya gidince suyun donmuş olduğunu anladım. çözmek için radyatöre önce ılık su dök. metallerin soğuğu kırıldıktan sonrada sıcak su dök. ayrıca alttaki tahliye vanasını da aç.
Motor suyu donarsa ne olur?
Aracın soğutma sıvısı donduğunda genleşir. En iyi ihtimalle araçta bulunan su tapaları atar. Su tapalarının atması kötü bir durum değildir. Motor içerisindeki don çözülür.

Donan araba çalışır mı?​

Sıktırdığınız hortum çok sertse, içindeki su donmuş demektir. Bu durumla karşılaşırsanız, donmuş hortumların üzerinde sıcak su gezdirin. Bir süre sonra hortumlara dökmüş olduğunuz sıcak su sayesinde hortum içindeki buz eriyecek ve aracınız rahat bir şekilde çalışacaktır.
Derecede motor suyu donar mı?
Araç motorunun soğutma sisteminde hayati önemi sahip olan su, dondurucu kış günlerinde donabilir. Bunun temel nedeni de aracınızda antifrizin ya hiç olmaması ya da antifriz oranının düşük olmasıdır. Aracınızda antifriz yok ise motor suyu çok basitçe donar ve otomobiliniz çalışmaz.
Araba soğukta donar mı?
Tam kuzeyde kalmış araç, soğuğu iyice çeker donar ve çalışması güç olur. Bu nedenle araçların motorlarının kuzeye değil, güneye dönük şekilde park edilmesi gerekir” dedi.

Motor soğukken araba neden çalışmaz?​

Bir motor yağının viskozitesi ne kadar düşükse o motor yağı o kadar incedir ve soğuk havalarda bile akışkandır. Bir motor yağının viskozitesi ne kadar yüksekse o yağ o kadar kalındır ve soğuklarda da daha çok katılaşarak aracınızın soğuk havalarda daha geç çalışmasına neden olur.
Su eksi kaçta donar?
Örneğin su 0 santigrat derecede donma noktasına ulaşır ve donar. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde, saf suyun sıfırın altında 48 derecede donduğu biliniyor.

Geri