Soğuk Ya Da Sıcak Cilt Tonları Nasıl Belirlenir?

SoruCevap

Yeni Üye
Cilt tonu kozmetik, sac rengi ya da kıyafet secerken onemlidir Cilt tonunuzu tamamlayan makyaj ve kıyafetleri secerken cildinizi sağlıklı, daha genc ve canlı gorunmesini de sağlamış olursunuz Ten renginize uygun olmayan renklerde kıyafet giymek cildinizi daha sağlıksız ve solgun gosterecektir Cilt tonu ayrıca melanoma ya da diğer kanser turlerini geliştirme riskinizi belirleyen onemli bir risk faktorudur Amerikan Kanser Derneği’ne gore temel olarak 3 ceşit cilt tonu vardır: soğuk, sıcak ve notr Notr tonlar, sıcak ve soğuk tonlardan daha az yaygındır ve bu tonlara coğu renk yakışır Coğu insan icin sıcak ya da soğuk cilt tonlarını belirlemeyi bilmek onaylanmış goruntuye sahip olmak demektir

1Adım: Doğal sac renginizi ve goz renginizi duşunun Goz ve sac rengi her zaman cilt tonunu yansıtmasa da, soğuk cilt tonuna sahip coğu insan mavi, gri ya da yeşil gozlere ve sarı, siyah ya da kullu kahverengi saclara sahiptir Daha sıcak cilt tonlarına sahip olanların goz rengi tipik olarak ela, kahverengi, siyahtır ve kahverengi, siyah, koyu kestane, kızıl ya da cilek sarısı saclara sahiptir

2Adım: Kollarınızın bileğe yakın kısımlarındaki damarlarına bakın Buradaki damarlar coğu insanda belirgindir Damarlarınız mavi gorunuyorsa cilt tonunuz daha cok soğuk tondur Cilt tonunuz sıcak bir tonsa damarlarınız yeşilimsi gorunecektir Bu testi doğal ışığın altında yapmalısınız Floresan ışığı cilt tonunuzu etkileyebilir
3Adım: Yuzunuzu, makyajınızı ya da renkli nemlendiricinizi cıkarmak icin yıkayın Sabun ya da sıcak suyun neden olduğu kızarıklığın gecmesi icin 10 dakika bekleyin ve sonra saclarınızı kenara cekin Boyun cevrenize beyaz bir havlu yerleştirin ve havluya bakarak cilt tonunuzu karşılaştırın Cildiniz beyaz havluya kıyasla sarımsı gorunuyorsa, cilt tonunuz sıcak bir tondur Cildiniz havluya kıyasla daha mavimsi ya da pembemsi gorunuyorsa cilt tonunuz soğuk tondur
4Adım: Farklı renklerde kıyafetleri deneyin New Mexico Universitesi’ne gore, yeşil, sarı, şeftali renkleri giyildiği zaman sıcak karşımlar daha sağlıklı gorunur Soğuk tonlara mavi, mor ve pembe daha cok yakışır
5Adım: Bir altın ve gumuş takıyı teninize yaklaştırın Soğuk cilt tonlarında genellikle gumuş daha sağlıklı ve daha iyi durur Sıcak cilt tonlarında ise altın daha canlı durur
6Adım: Kulaklarınızdan birini kulağınızın arkasındaki cizgiler belli oluncaya kadar one doğru yuzunuze yaklaştırın Pembe cizgi soğuk cilt tonunu, sarı cizgi ise sıcak cilt tonunu işaret eder Bunu evde bir aynayla deneyebilirsiniz, ama birinin cizgilerinizi kontrol etmesi daha kolaydır
Gereken Malzemeler
Beyaz havlu ya da bir bez parcasıAltın takı ya da altın renkli kumaşGumuş takı ya da gumuş renkli kumaş

Geri