AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soguk terleme nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Soğuk terleme nasıl anlaşılır?​

Soğuk terleme soğuk, ısı veya hararetten kaynaklanmaz. Diaphoresis olarak da bilinen soğuk terleme, aslında vücudumuzun bizi tehlikeli durumlardan korumak için sahip olduğu “savaş veya kaç” tepkisinden kaynaklanır. Bu vücutlarımız korku, ağrı, şok, nefes darlığı veya düşük kan şekerine tepki verdiğinde tetiklenir.

Üşüme hissi ve terleme neden olur?​

Soğuk terlemenin bir çok nedeni olabilir. Genellikle strese karşı tepki olarak gelişir. Soğuk terleme nedenleri arasında oksijen ve kanın vücutta dolaşımını engelleyen durumlarda vardır. Vücudunuz aşırı çevresel koşullara veya ciddi yaralanmalara tepki gösterdiğinde şok oluşur.
Soğuk soğuk terlemeye ne iyi gelir?
Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
Soğuk terleme olunca ne yapılır?
Soğuk terleme için yapılacak ilk şey;
- stres ve anksiyeteyi azaltmak,
- yaşınıza göre uykunuzu almanız ve yatak odasının ısısının doğru ayarlanması,
- yatak ve yastık nevresimleri değiştirilebilir, evde daha rahat şeyler giyinilebilir, odanızda değişiklikler yapabilirsiniz.

Gripte soğuk terleme neden olur?​

Soğuk algınlığı, grip, nezle, verem, osteomiyelit (veya kemiklerin iltihabı), endokardit (veya kalp kapaklarının iltihabı) gibi iltihabik hastalıklar da soğuk terleme yapabilir. Bu durum vücudun enfeksiyon halinde yani iltihapla savaşırken bağışıklık sisteminin kendini koruma amaçlı gösterdiği doğal bir tepkidir.

Terleyince hastalık geçer mi?​

Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var. Terli terli oturmak ya da terin üzerinizde kuruması vücut ısımızı negatif etkiliyor, hastalığın şiddetlenmesine neden oluyor.
Sıcaklama neden olur?
Stres, sigara kullanımı, alkol, kafein, beyaz şeker, baharatlı yiyecekler, enerji içecekleri, ilaçlar vb de genç kadınlarda sıcak basmalarını tetikleyebilen diğer bazı sebeplerdir. Normal olarak sıcak basmaları hafifse hiçbir tedavi gerekmez ama sık sık oluyor ve günlük yaşamı aksatıyorsa doktora başvurulması şarttır.
 
Geri
Üst