Soguk karides nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
193.411
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Soğuk karides nasıl yapılır?​

Derin bir tencerenin yarısını suyla doldurup içine tuz, karabiber, kekik ve doğranmış sarımsakları atıp kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynayınca bütün karidesleri içine atıp 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp başka bir kapta soğuk su ile şokluyoruz.
Evde karides tava nasıl yapılır?
Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtın.
- Köpürmeye başladığında karidesleri ekleyip, 30 saniye karıştırmadan soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip, bir dakika daha kavurun. Pul biberi ekleyin.
- Altını kapatıp, üzerine maydanoz serpip hemen servis edin.

Karides ile ne iyi gider?​

Karides tavanın tam lezzetinde bir tarifi ve balık sofralarına çok yakışan bir ara sıcak diyebiliriz. Tarifi için balık dışında karides tavanın yanında ne yenir? diye araştıranlara makarna, sarımsaklı ekmek ve süzme mercimek çorbası önerebiliriz.
Dondurulmuş karides salatası nasıl yapılır?
Maydanozu yıkayıp süzün ve ince ince kıyın. Salata kasesine alın, sarımsak ve karidesleri koyup karıştırın. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını çırpıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapın.

Tereyağlı karides güveç nasıl yapılır?​

Güveç kabını ocağa alın ve tereyağını eritin. Tereyağı eridiğinde, haşlanmış karidesleri içine ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve baharatlarını serpiştirin. Güveci fırına sürerek, ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Karides güveç nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Karides Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karidesleri sıcak suda eritip süzelim.
- Karidesleri de atıp 5 dakika çevirelim.
- Ağzını kapayıp 5 dakika kadar suyunu çektirelim.
- 200 derecede ısınmış fırında 15- 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Mantar da yakışıyor, 4- 5 tane mantar da eklenebilir.

Karidese hangi baharatlar kullanılır?​

Geniş bir kap içerisinde karidesleri, sarımsak, pul biber, kuru fesleğen (bunun yerine kekik de kullanabilirsiniz), tuz, karabiber ve zeytin yağını güzelce karıştırın.
 
Geri
Üst