- Konu Yazar
- #1
Soğuk izolasyon nedir?
Poliüretan izolasyon, çalışma sıcaklık aralığı -45 °C ile + 90 °C olan boru, ekipman ve tank yüzeylerine, dışarıdan enerji geçişlerini engellemek için enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır.Yerden gelen soğuk nasıl engellenir?
Zeminden gelen soğuk nasıl önlenir sorusuna en ideal cevap zemin altı ısıtma sistemleridir. Isıtma sistemlerini parke altlarına uyarlayabilirsiniz. Kapı altlarından gelecek soğuk havaları bertaraf etmek için alt tarafı yalıtım malzemeleri ile kapatılmış kapılar tercih edebilirsiniz.Iç yalıtım mı dış yalıtım mı?
Iç yalıtım mı dış yalıtım mı?Bir binaya dıştan ısı yalıtımı yapılması daha verimli oluyor. Bunun nedeni ise bu şekilde binanın kabuğunun bir manto gibi giydirilmesi ve böylece dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılması. Bina kabuğunun da (duvarlar ve taşıyıcı elemanlar) ısı depolama kapasitesinden faydalanılır.
Iç yalıtım ise yarar mı?
Dış cephe mantolamada binanın dış yüzeyi tamamen kaplanarak yalıtım sağlanır. Ancak iç cephe mantolama, duvarlarda ısı köprüleri oluşturur ve tam ısı yalıtımı sağlayamaz.Izolasyonun diğer adı nedir?
İzolasyonun bir diğer adı ise tecrit olarak bilinir. Yapıların özellikle içlerinden dışarıya veya dışlarından içeriye doğru gerçekleşen kayıpları engellemek için yaygın olarak kullanılan bir bariyer işlemidir. İzolasyon sayesinde ses, ısı, yangın, tesisat ve su sorunları artık bir sorun olmaktan çıkar.Sıcak izolasyon nedir?
Sıcak izolasyon nedir?Sıcak ısı izolasyon sağlayan maddeler gaz vb. maddeleri taşıyan sistemlerin izole edilmesi amacı ile özel olarak üretilmiştir. Borunun içinde bu maddelerin sıcaklığı korunurken aynı zamanda tesisinizde enerji faturaları da ciddi manada azalma kaydedecektir.
Hava çok soğuk ne yapmalıyım?
Memorial Şişli Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü Uzmanları, soğuktan ve kış hastalıklarından korunmanın yolları hakkında bilgi verdi.- Kapalı alanlardaki tehlike.
- Evinizi ya da ofisinizi saunaya çevirmeyin.
- Kafeinsiz içecekleri seçin.
- Ev yapımı kefir ve yoğurt tüketin.
- Nemlendirici kullanın.
- Sık sık ellerinizi yıkayın.
Soğuk gelen duvara ne yapılır?
Duvar soğuk önleyici yani mantolama ısı yalıtımı sağlamanın en iyi yoludur. Kış aylarında dışarıdan soğuk gelmesini yani duvar dan gelen soğuk problemini engeller yaz aylarında ise, dışarıdan sıcak hava gelmesini önler. Ve bu sayede yüksek gelen faturalardan da kurtulmuş olacaksınız.Iç mantolama soğuğu keser mi?
Iç mantolama soğuğu keser mi?İç mantolama, dış mantolama kadar etkilidir. İç mantolama soğuğu keser mi? Evet, iç mantolama ile iyi bir ısı yalıtımı yapabilirsiniz.
Içerden yalıtım yapılır mı?
İç cephe yalıtım uygulaması, “komşum mantolama yapmama izin vermiyor” gibi can sıkıcı durumlarda veya çok katlı binalarda bina idaresi yönünden dış cephe ısı yalıtımı uygulaması kararı alınamadığı hallerde, “daire mantolama” tercih edilecek bir yöntemdir. Uygulama biçimi dış cephe mantolama tekniği ile benzemektedir.Dış izolasyon nedir?
Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmayacak şekilde yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanmasıdır. Dış cephe izolasyonu nedir? Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri, çıkma altlarının tamamının izolasyon yapılarak yapının bütününün koruma altına alınması gerekiyor.Duvar izolasyon ne demek?
Duvar izolasyon ne demek?İzolasyon” Ne Demek?; İzolasyon ya da diğer adıyla yalıtım, herhangi bir “yalıtım malzemesi” kullanarak, ortamdan dışarı ya da dışarıdan ortama enerji akışının minimuma indirilme işlemidir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve su yalıtımı “izolasyon inşaat” için iyi örneklerdir.
Izolasyon kaybı nedir?
İzolasyon konusunda yaygın hatalardan birisi de ısının daha çok çatı ve pencerelerden kaybolduğunu düşünmektedir. Oysa ısı enerjisinin büyük bir kısmı geniş yüzey alanlarına sahip dış duvarlar üzerinden kaybolmaktadır ve bu kayıp toplam ısı kaybının yarısına denk gelmektedir.Soğuk havalarda üşümemek için ne yapmalı?
Üşümeyi önleyici, bağışıklığı güçlendirici öneriler şöyle sıralanabilir:- Kapalı alanlardaki tehlike.
- Sıcak çay ya da kahve içi ısıtır gibi görünmekle birlikte alınan kafeinin vücut ısısını düşürdüğü bilinmektedir.
- Ev yapımı kefir ve yoğurt tüketin.
- Nemlendirici kullanın.
- Sık sık ellerinizi yıkayın.
- Burundan nefes alın.