Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Soguk dagitim zincirinde hangi kurallara dikkat etmek gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Soğuk dağıtım zincirinde hangi kurallara dikkat etmek gerekir?​

Soğuk Zincirin korunması için tüketicilerin alması gereken bazı önlemler:

Gıda soğuk zincir nedir?​

Soğuk zincir, gıda ürünlerinin, üretim aşamasından başlayarak, sevkiyat, depolama gibi müşteriye ulaşana kadar geçen tüm aşamalarda düşük ısıda saklanması şeklinde tarif edilir. Gıda Ürünlerinin direkt güneş ışığı altında kalması, özelliğinin kaybolmasına ve bozulmasına neden olur.
Pandemi süreci işletmelerin tedarik zincirini nasıl etkilemiştir?
Anketimizin sonuçlarına göre Mayıs ayında şirketlerin ’sı pandemi sürecinden olumsuz etkilendiğini belirtmiştir. Pandeminin tedarik zinciri üzerindeki etkilerine bakıldığında ise şirketlerin %9’u çok yüksek, ’ü yüksek, ’sı orta ve “‘si düşük oranda etkilendiklerini belirtmişlerdir.

Soğuk zincir uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?​

1-Aşı ve serumları kesinlikle dondurmayınız. 2-Buz aküsü ve buz kalıplarını daima sevkiyat için hazır bulundurunuz. 3-Aşıları raflara aralıklı diziniz.Böylelikle soğuk hava dolaşımı engellenmeyecektir. 4-Buzdolabınızı aşırı doldurmayınız,daha fazla miktarda aşı ve seruma ihtiyacınız varsa bir başka dolap edininiz.

Soğuk zincir nasıl sağlanır?​

Etkin bir aşılama ancak aşıların üretildikleri fabrikadan uygulanacak kişiye +2/+8 derece ısıda taşınması ve güneş ışınlarından korunarak ulaştırılmasıyla mümkün olur. Aşıların soğuk olarak taşınması, depolanması ve uygulmasını sağlayan araç gereç ve kişilerin tümüne “Soğuk Zincir” denir.
Kargoda soğuk zincir ne demek?
Soğuk ya da dondurulmuş bir şekilde alıcıya ulaştırılması hedef haline getirilen kargolara soğuk zincir kargo adı verilmektedir. Dondurulmuş gıda maddelerinin üretim ve tüketim esnasında sahip olduğu özellikleri koruyabilmesi adına lojistik firmaları bu yönteme başvurmayı tercih eder.

Soğuk zincir sistemi nedir?​

AŞIDA SOĞUK ZİNCİRİN ÖNEMİ Soğuk zincir; aşıların ve antiserumların etkinliğini üretiminden kişiye uygulanana kadar koruyan ve ihtiyacı olanlara yeterli miktarda etkin aşının ulaşmasını sağlayan, aşıların uygun ortam, sıcaklık ve şartlarda tutularak dağıtıldığı insan ve malzemeden oluşan sistemdir.

Covid 19 un tedarik zinciri üzerindeki etkileri nelerdir?​

Covid-19 küresel boyutta tüm tedarik zincirleri üzerinde yıkıcı etkilere yol açmaya devam ediyor. Ürünlerinde kullandıkları hammadde ve ara ürünleri Uzak Doğu’dan tedarik eden zincirler bu etkileri çok yoğun olarak hissediyor. Öte yandan Covid-19 tüm piyasalarda ürün ve hizmetlere olan talebi ciddi ölçüde değiştiriyor.
Soğuk zincirin kırılması ne demek?
Soğuk Zincir Kırılması Ne Demektir? Herhangi bir noktada belirlenmiş bu ısı şartlarının bozulması soğuk zincirin kırılması anlamına gelir ki bu da gıda güvenliği açısından risk oluşturur. Sıcaklık özellikle et, süt, balık ve donuk ürünlerin korunmasında çok önemlidir.

Soğuk zincire tabi ilaçlar nelerdir?​

Soğuk Zincir İlaçlar Listesi

Geri