AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğuk Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
1 paket hazır baklava yufkası
1-2 bardak çekilmiş ceviz
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı şeker
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
Üzerine
Kakao
Rendelenmiş çikolata
Fıstık tozu

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba arkadaşlar Bu baklava bir kes yenildi mi bağımlılık yapıyor Benim 15 yufkam vardı ortadan kestim 15 altına 15 de üstüne kullandım.
Birinci olarak yağı eritip üzerinde ki köpükleri alalım, sıvı yağı ekleyip kenara alalım.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım. Kıvamı pek koyu oluyor. 5-6 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın. Sütünü ekleyip karıştırın.
Birinci 15 yufkanın ortasını tek tek fırçayla yağlayıp tepsiye dizin.
Üzerine bol ceviz ekleyin ve kalan öbür 15 yufkayı birebir formda yağlayıp dizin.
Keskin bir bıçakla kesip kalan yağı güzelce her tarafına döküp yedirtin.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede ki fırında nar üzere kızarana kadar pişirin.
Ilınan baklavaya soğuk şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.
Soğuyan tatlımızın üzerine kakao serpiştirin süzgeç yardımıyla ve en son rendelenmiş çikolata ve fıstık ile süsleyip sunuma hazır edelim Baklava sütlü olduğu için ve soğuk baklava denildiği için buzdolapta koruma ediyoruz.Afiyetle inşallah
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst