Soğuk Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava Tanımı İçin Gereçler
800 gram baklavalık yufka
️ 250 gram tereyağı
️ Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin;
️ 4 su bardağı süt
️ 1 paket sıvı krema (200 ml)
️ 3 su bardağı şeker
İçi İçin;
️ 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Fındık yahut antep fıstığı
Üzeri İçin;
️ Kakao
️ Rendelenmiş çikolata
Toz antep fıstığı

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için süt, krema ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz, pişirmiyoruz! Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
Tepsimizin altına erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz, iki yufka serip tekrar yağlıyoruz.
Yufkanın yarısını bu biçimde tepsiye diziyoruz, akabinde baklavamızın orta gerecini yerleştirelim.
Cevizi yerleştirdikten sonra öteki yufkalarımızı üst üste, ortalarına yağ dökerek (2 yufkada bir yağlıyoruz) tıpkı formda yufka bitene kadar devam edelim.
En üstü tekrar yağlayıp dilediğimiz halde kesiyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkan baklavamızın birinci sıcaklığı çıkınca buz üzere şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
2 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serpiyoruz, rendelenmiş çikolata ve antep fıstığı ile süslüyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst