Soğuk Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
Şerbet için (normal borcam tepsisi için) (200ml lik su bardağı )
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 paket krema
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
Ara katları için
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymak için (arasına sürmek için)
2 su bardağı süt
Alman irmiği türk irmiğine nazaran yapı olarak daha ince o yüzden 4 yemek kaşığı türk irmiği 3 yemek kaşığı kullanın
250 gram ceviz içi

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetini hazırlıyoruz bunun için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra sütü ekleyip iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Ayrı yerde kremşanti çiğ krema ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
İlk sıcağı çıkan sütlü şerbete ek edip soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Daha sonra farklı tencerede kaymağını hazırlamak için irmiği sütü tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp kenara soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı yerde tavaya tereyağını alıp eridikten sonra saydamlaşmasını bekliyoruz ve üzerindeki beyaz köpüğü büsbütün ayırıp sade yağ haline getirip sıvı yağ ek ediyoruz.
Diğer tarafta baklava yufkalarını yaptığımız tepsinin boyutunda kesip her katını yağlamak kaidesi ile 20 kat döşüyoruz.
Kaymağın tamamını üzerine yayıp burası çok değerli cevizleri elimizle ufalıyoruz ve öbür 20 katı tıpkı halde yapıp dilediğiniz büyüklükte karelere kesip üzerine yağın geri kalanını herdilimi ıslatıcak formda serpiyoruz.
Önce 180 derecede kızartıp 15 dk sonra 140 a alıp altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra soğuk sütlü şerbeti ekliyoruz. Servis etmeden evvel kakao serpip servis edilir. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst