AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğuk Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka
250 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için
1 litre süt
3.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket bitter çikolata

Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti için bir litre sütü 3 buçuk su bardağı şeker ile kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, kaynamaya başlayınca içine pudra şekerini ekleyip kapatın soğumaya bırakın şerbet soğuk olacak.
Tereyağıni veya margarini eritin içine su bardağı sıvı yağ ekleyin sıcak olmasin.
Yufkaların yarısı altta yarısı üstte olmak üzere iki eşit parçaya ayırın.
Tepsiyi yağlayın ilk başta daha sonra 2 yufka serin yağlayan yine iki yufka serin her 2-3 yufka da bir fırça ile yağlayın.
Orta katı geldiğinizde içine cevizi serpin ve kalan yufkaları da aralarına fırça ile yağ sürerek yufkaları bitirin.
Kalan yağı üzerine dökün ve kesin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Baklavaniz piştikten sonra 7-8 dakika bekleyin ilk sıcağı çıksın daha sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
2-3 saat baklavanın soğumasını bekleyin en son pudra şekeri ile kakaoyu karıştırın baklavanın üzerine bir süzgeç yardımıyla serpiştirin,.
Bitter çikolatayı da baklavanın üzerine rendeleyin bir iki saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır afiyetle yiyin.
Soğuk Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst