SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 paket hazır baklavalık yufka ( 44 adet )
200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut yeşil fıstık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzeri için;
100 gram sütlü çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
Toz fıstık
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için bir tencereye şeker ve su alınır. 5 dk kadar kaynatılır.
Altını kapattıktan sonra süt ve vanilya eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
Tereyağı eritilir. Üstündeki köpüğü alınır ve sıvı yağ eklenir.
Borcamın alt kısmına iki üç adet yufka serilir ve yağlanır.
Kenarlardan çıkan yufkalar iki üç kat serdikçe ortalara serip yağlanır.
Yufkaların yarısını he üç katta bir yağlayarak birinci katı tamamladıktan sonra ortasına ceviz serpiştirilir.
Tekrar iki üç katta bir yağ sürülerek üst katıda tıpkı şekilde tamamlanır.
Kalan yağı eşit şekilde üzerine gezdirerek dökülür ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Ağır ve içini çekerek pişmeli.
Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır.
İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimiz üzerine gezdirilerek dökülür.
1 saate bütün şerbeti çekecektir.
Üzeri için kakao ve pudra şekerini karıştırıp elek ile serpiştirelim.
Daha sonra çikolatayı üzerine rendenin en küçük yeri ile rendeleyip dilimlerin üzerini toz fıstıkla süsleyelim.
4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebiliriz.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket hazır baklavalık yufka ( 44 adet )
200 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut yeşil fıstık
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzeri için;
100 gram sütlü çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için;
Toz fıstık
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için bir tencereye şeker ve su alınır. 5 dk kadar kaynatılır.
Altını kapattıktan sonra süt ve vanilya eklenir. Şerbet soğumaya bırakılır.
Tereyağı eritilir. Üstündeki köpüğü alınır ve sıvı yağ eklenir.
Borcamın alt kısmına iki üç adet yufka serilir ve yağlanır.
Kenarlardan çıkan yufkalar iki üç kat serdikçe ortalara serip yağlanır.
Yufkaların yarısını he üç katta bir yağlayarak birinci katı tamamladıktan sonra ortasına ceviz serpiştirilir.
Tekrar iki üç katta bir yağ sürülerek üst katıda tıpkı şekilde tamamlanır.
Kalan yağı eşit şekilde üzerine gezdirerek dökülür ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Ağır ve içini çekerek pişmeli.
Tatlımız piştikten sonra fırından çıkartılır.
İlk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimiz üzerine gezdirilerek dökülür.
1 saate bütün şerbeti çekecektir.
Üzeri için kakao ve pudra şekerini karıştırıp elek ile serpiştirelim.
Daha sonra çikolatayı üzerine rendenin en küçük yeri ile rendeleyip dilimlerin üzerini toz fıstıkla süsleyelim.
4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebiliriz.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı