AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğuk Baklava (Tam Kıvam)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
Bir paket hazır baklava yufkası (25 yaprak ayırıyoruz)
Kat ortalarına:
50 gram margarin
100 ml sıvı yağ
Şerbeti için:
400 ml süt
400 ml su
100 ml krema
400 ml şeker
1 paket vanilin
Kat ortalarına:
200 ml fıstık
100 ml antep fıstığı (rondolanmış)
Üzeri için:
200 gram Küvertür çikolata

Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıvı yağı ,margarin eriyene kadar kaynatalım sonra yufkamızdan 25 yaprak kadarını ayırıyoruz. Şerbetimize fazla gelir.
Kare borcamı kalan yufkalarımızın üzerine koyup ölçülü bir biçimde kesiyoruz.
5′ er yaprakları borcama dizip yağımızdan her 5 katta bir üzerine dökelim. Kenarlarından kalan yufkaları orta katlara paylaştırdım.
10. Kattan itibaren her 10 kat ortasına antep fıstığı ve fıstık kullandım siz ceviz de kullanabilirsiniz borcam düzeyine gelene kadar bunu bu türlü sırayla ilerlettim.
200° ayarladığım fanlı fırınımda üzerleri kızarana kadar beklettim.
Tatlımız fırında iken şerbete el atalım su, süt, şeker, krema ve vanilini tencerede karıştırıp ocakta bir taşım kaynattalım ve ılımaya bırakalım (soğuma değil)
Fırından tatlımızı alalım ve onuda ılımanlaşınca üzerine şerbetimizi dökelim 1 saat dinlendikten sonra buzdolabına yarım saat misafirliğe gönderelim.
Sonra soğuyunca üzerine rendelediğimiz çikolatamızı serpelim servise hazır hale gelmiştir afiyetle efenim ‍
Sizlerin tecrübeleri ve fikirleri benim için çok kıymetli

Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst