Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklava yufkası
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Ceviz içi
Üzeri için;
Kakao
Pudra şekeri
Bitter çikolata
Şerbeti için;
5 su bardağı süt
3 su bardağı şeker

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi yapıyoruz beş su bardağı süt ile üç su bardağı şekeri karıştırıyoruz.
Akabinde ocağa alıp kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı eritip kenara alıyoruz.
Baklavamıza geçiyoruz;Yufkaları tepsi boyutunda kesiyoruz.
Erittiğimiz yağ ile tepsiyi bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
Akabinde 3 yufka koyuyoruz ve tekrar yağlıyoruz bu halde 15. Yufkaya kadar geliyoruz 15. Yufkada üzerine ceviz içini düz olacak bir formda döşüyoruz.
Akabinde tekrar 15 kat olacak formda üçer üçer yufkaları koyup ortalarını yağlıyoruz.
Son kata geldiğimizde baklavamızı kare dilimler olacak halde kesiyoruz kalan yağı üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız baklavayı soğuyana kadar bekliyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi döküyoruz gözünüze fazla gelebilir lakin sonradan çekecektir şerbeti.
Bir gece buz dolabında bekletiyoruz sonraki gün bir kaşık kakao ve bir kaşık pudra şekerini karıştırıyoruz.
Baklavamızın üzerine minik bir süzgeç yardımıyla eliyoruz akabinde bitter çikolatamızı rendeleyip üzerine döküyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
Püf noktası: baklavada şerbetde soğuk olacak yoksa olmaz. Şerbeti buzdolabında soğutmanızı öneririm ben her seferinde o denli yapıyorum.

Soğuk Baklava (Orjinalinden Farksız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst