Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
800 gr baklavalık yufka
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
1 litre süt (5 su bardağı süt)
4 su bardağı şeker (az tatlı sevenler 3 su bardağı kullansın bizede biraz tatlı geldi)
Üzeri için;
1 yemek kaşığı kako
100 gr sütlü çikolata

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayalım.
Tabi şerbet derken kaynamayacak bir tencereye sütü şekeri ilave edelim karıştıralım kaynanaya başlayınca altını kısıp 1 dakika kaynasın ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Yağımızı ertelim sıvı yağı ek edelim.
Kullanacağımız tepsimizi yağlayalım yufkamızı serelim.
İki yufkada bir yağladım ben.
Orta katına gelince cevizi koyalım.
Tekrar birebir süreci yapalım yufka bitinceye kadar. Benim ki 40 kat oldu. Yarısı 20 kat tepsiye nazaran kestim biraz yandan çıkanlar oldu onunla birlikte 40 kat oldu.
Kalan yağı üzerine sürelim.
Ve kare formunda keselim, baklavamızı 180 derecede ısınmış fırında alt üst ayarda pişirelim. Yeterlice kızarana kadar pişirelim, tatilimiz fırından çıkarıp.
Biraz sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim biraz baklavamız dinlendikten sonra kakaoyu eleyelim sonra rendelediğimiz çikolatayı üzerine serpelim.
Afiyet olsun.

Soğuk Baklava (Çok Hafif Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst