Soganli sus bitkileri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Soğanlı süs bitkileri nedir?​

Soğanlı bitkiler arasında lale (Tulipa), nergis (Narcissus), zambak (Lilium), çiğdem (Crocus), sümbül (Hyacinthus), kardelen (Galanthus), terslale (Fritillaria), siklamen (Cyclamen), anemon (Anemone), sarı kokulu (Eranthis), glayöl (Gladiolus), gala (Zatedeschia), yıldız çiçeği (dahlia) gibi türler en çok bilinenlerdir …

Tohum ıslah çalışmaları ne demektir?​

Tohum ıslahı, kaliteli ekinin, yüksek verimin elde edilebilmesini sağlayan melezleme çalışmaları anlamına geliyor. Bitki ıslahı tarihinin, tarım kadar eski olduğuna inanılıyor. Hibrit tohumun doğal tohum olduğu belirtiliyor.
Tohum depolaması nasıl yapılır?
Sıcaklık: Depolama sırasındaki yüksek sıcaklıklar, tohumun bozulmasını hızlandırıp, depolama ömrünü azaltır. 0-50°C arasındaki depolama sıcaklıklarında sıcaklığın her 5°C azaltılması ile tohum ömründe iki kat artış sağlanabilmektedir. Bu nedenle 0-5°C arasındaki sıcaklıklar tohum depolaması için uygundur.
Bitkiler nasıl evrimleşti?
Bu ökaryotların bitkiler açısından en önemli adımlarından biri, 3 milyar ila 1.2 milyar yıl öncesi arasında evrimleşen tek hücreli ökaryotik yeşil alglerdir. Bu dönemde kökler ve yapraklar oluşmaya başlamıştır. 350 milyon yıl öncesindeyse tohumlar ve tohumlu bitkiler evrimleşmeye başlamıştır.

Sonbahardan kışa kadar çiçek açan bir süs bitkisi nedir?​

Kasımpatı Sonbahar çiçekleri denildiğinde şüphesiz ilk akla gelen Kasımpatıdır…

Böcekle tozlanan bitkilere ne denir?​

Domates, biber gibi böceklerle tozlanan (entomofil) bitkilerde erselik çiçek yapısı görülür. Bunların taç yaprakları böcekleri cezbetmek amacıyla güzel kokulu, gösterişlidir ve bir çoğunda nektar salgılayan bezler vardır.
Boceklerde tozlanan bitkilere ne ad verilir?
Böceklerle tozlanan elma, armut, ayva, şeftali, kiraz, badem gibi türlere “Entomophyl Bitkiler”, rüzgârla tozlanan fındık, ceviz, dut, antepfıstığı gibi türlere de “Anemophyl Bitkiler” bitkiler denilmektedir.
 
Geri
Üst