- Konu Yazar
- #1
Soğan tozu nasıl elde edilir?
Soğan tozu tarifi;- İstediğiniz kadar soğanı (mesela 3-4 adet) yarım ay şeklinde çok çok ince doğrayın. Büyükçe bir süzgeç içine tülbent koyup üzerine soğanları yayın.
- Soğan tozunu da sarımsak tozunu da yaparken biraz deniz tuzu ile karıştırıp çekebilirsiniz.
Taze sarımsak nasıl muhafaza edilir?
Uzun süre sarımsak saklamak için serin ve kuru yerde muhafaza edebilir; bunun yanı sıra buzdolabında, dondurucuda, kızartarak, salamura ederek veya kurutarak uzun süre saklayabilirsiniz.Büyükçe bir süzgeç içine tülbent serip üzerine soğanları yayın. İyice kuruyana kadar tülbent ıslandıkça değiştirin. Açık havada kurutmayacaksanız, yağlı kağıt serili tepsi içine yayarak fırında 100 derecede (arada karıştırıp kontrol ederek) suyunu kaybedip kıtır kıtır olana kadar kurutun.
Soğan tozu yerine ne kullanılabilir?
Soğan tozu yerine ne kullanılabilir?Hazır satılan soğan tozlarında katkı maddeleri bulunur. Bunun yerine evde doğal soğan tozunuzu kendiniz yapabilir ve her zaman elinizin altında bulundurabilirsiniz. Kırmızı, beyaz veya sarı soğanlardan damak zevkinize uygun soğanı kullanabilir ya da, çeşitli soğan türlerini karıştırıp eşleştirebilirsiniz!
Sarımsak tozu doğal mı?
Sarımsak tozu doğal mı?Doğal bir ürün olan sarımsak tozu kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir. İnsülin salgılanmasını düzene sokarak direnç oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Kan akışını hızlandırıcı etkiye sahip olan sarımsak tozu kan basıncını düzenleyerek tansiyonun dengelenmesini sağlamaya yardımcı olur.
Çiğ sarımsak nasıl saklanır?
2. yöntem: Soyulmuş sarımsakları dondurucuda saklama Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.Çıtır soğan nasıl kullanılır?
Halka halka ayırdığınız soğan dilimleri soğuk suda 15 dakika kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Çıtır soğan halkaları sıcak servis edilmeli. Yanına ekleyeceğiniz ketçap, ranch sos gibi sosların ev yapımı tariflerine buradan bakabilirsiniz.Kuru Soğan Kızartması (Nefis Bir Tat) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulan soğanlar ikiye bölünüp yarım ay şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır.
- Kağıt havlu serili bir kabın içerisine çıkarılır.
- Üzerine tuz ve pulbiber serpilip afiyetle yenir
![Lezzetli yüz :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
![Lezzetli yüz :yum: 😋](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60b.png)
![Görmek istemeyen manymun :see_no_evil: 🙈](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f648.png)
![Görmek istemeyen manymun :see_no_evil: 🙈](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f648.png)
Sarımsak kurutma nasıl yapılır?
Sarımsak kurutma nasıl yapılır?Öncelikle olgunlaşan kuru sarımsaklar diş diş ayıklanır ve kabuklarından temizlenir. Sert kabukları çıkarılan sarımsaklar yaklaşık 6 mm kalınlığında dilimlenir. Dilimler halinde kesilen sarımsak bir elek üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar yaklaşık 50 derecelik bir fırında kurutulur.