AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğan Sosunda Patates Topları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğan Sosunda Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
Üzerinin sosu için
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Soğan Sosunda Patates Topları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra iri modüllere bölerek tencereye alalım.
Üzerini örtecek kadar kaynar su koyup ocağa alıp haşlayalım.
Haşlanan patatesleri sudan çıkaralım ve bir derin kabın içinde püre olana kadar ezelim.
Pürenin içine ince olarak doğradığımız maydanozu dereotunu ve karabiber ekliyerek düzgünce yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp servis tabağına alalım.
Ay biçiminde soğanları doğruyoruz tavaya alıp üzerine sıvı yağı koyup ocağa alalım orta ateşte kavuruyoruz.
Üzerine salçanı tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Hazırladığımız patates toplarının üzerine sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun. Not: sosu biraz akışkan seviyorsanız 1 kahve fincanı kaynar su koyup açabiliriz.
 
Geri
Üst