AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2 kg soğan (küçük soğan)
İçi için;
Yarım kilo az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Sosu için
1 çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanın üzerinde tek kabuk kalacak şekilde diğer kabukları temizliyoruz.
Soğanı ortadan ikiye ayırıyoruz tamamen bölüp iki parça yapmayın sadece arasına et girecek şekilde arasını açalım ve soğanları suya koyalım.
Bir kaba kıymayı, baharatları ve salçayı koyup yoğuralım.
Suda beklettiğimiz soğanların suyunu döküp içlerini ceviz büyüklüğü kadar kıyma ile dolduralım.
Tepsimize dizelim ve işlem tamamlandıktan sonra bir kapta sosun bütün malzemelerini karıştırıp soğanların üzerinde gezdirelim.
200 derece fırında soğanlar yumuşayıp pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun
Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst