AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
15 adet arpacık soğan
İsteğe nazaran 2 orta uzunluk patates
İç kısmı;
250 gram orta yağlı kıyma
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Piştikten sonra üzerine;
3 yemek kaşığı nar ekşisi

Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanların sap kısımlarını kesiyoruz. Ortadan ikiye midye üzere kesiyoruz lakin tam olarak ayırmıyoruz.
İç harcını yoğurup soğanların içine dolduruyoruz. Tepsiye diziyoruz. İsteğe nazaran patates ekleyebiliriz.
Patatesleri halka halka kesip tepsiye diziyoruz. Bir kaseye salça, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu karışımı soğan ve patateslerin üzerine döküyoruz. 180 derece fırında fansız ayarda 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişirirken takip edelim bazen fırınlar süratli pişirebiliyor. Fırından çıkarınca üzerine nar ekşisi döküp servis ediyoruz.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst