AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu) Tarifi İcin Malzemeler

*2 kilo kebaplık soğan
*500 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber

Sosu icin;


*1 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 Turk kahvesi fincanından bir parmak eksik nar ekşisi
*1 cay bardağı ılık su
*Tuz Karabiber

Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle eti tuz ve karabiberle guzelce yoğuralım, kenara bırakalım dinlensin
*Daha sonra soğanların baş ve kuyruk kısmını keselim
*Soğanların en ust kabuğunu alalım, sadece bir tabaka alacağız hepsini soymayacağız ve yandan bıcakla keselim ama kesinlikle ayrılmayacak şekilde olmalı
*Soğanları hazırladıktan sonra etimizden parcalar alıp soğanların icine yerleştirelim
*Soğanları yandan kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim
*Daha sonra sosumuzu hazırlayalım
*Bir kap icine tum malzemelerimizi alalım bir guzel ozleşene kadar elimizle karıştıralım Tepsimize dokelim
*Taş fırına gonderelim Ben bazen evdeki fırınımda pişiriyorum onuda davul fırında 170 derece de kontrollu şekilde pişiriyorum
*Cok nefis lezzetli mi lezzetli yemeğimiz hazır Afiyet olsun
 
Geri
Üst