- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Soğan kabuğunun bitkilere faydası nedir?
2) Ev Bitkileri İçin Besleyici Soğan kabuğunda bolca vitamin bulunur. Eğer soğan kabuğu suyu ile çiçeklerinize bakım yaparsanız, çiçekleriniz daha sağlıklı ve canlı görünecektir. Böceklerin oluşmasını da yine soğan kabuğu ile önleyebilirsiniz.Soğan kabuğundan gübre nasıl yapılır?
Soğan kabuklarını biriktirip kabın alamıyacağı kadar dolduruyoruz. 3 gün sonra dökersek doğrudan kullanabiliriz. Bir haftayı geçerse 1/5 oranında suyla seyreltip suluyor gibi bitki coşturan soğan kabuğu gübresini kullanabiliriz. Kolay gelsin.
Soğan ve sarımsağa hangi gübre atılır?
Eğer sarımsak bitkisinde boylar 30 ile 40 cm boylarına geldiyse, bitki yapraklarına temas etmeyecek serpme biçiminde toprağa potasyum nitrat gübresi atılmalıdır. Bu yöntem sulama yöntemiyle de yapılabilir.Soğan ne zaman ve nasıl ekilir?
Ekim zamanı; çeşidin kısa gün, orta gün ya da uzun gün çeşidi olup olmadığına göre değişir. Kısa gün soğan çeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül-10 Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır. Tohum ekiminde mibzer kullanılmalıdır.
Soğan kabuğunun suyu ne işe yarar?
Soğan kabuğu, vücutta yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Soğuk algınlığı ve nezle, sizi çok üzüyorsa Soğan Kabuğu suyu yardımcı olabilir. Şeker hastaları için tam bir Kan şekeri düzenleyicisidir. Soğan Kabuklarından yapılan suyun böbrekleri rahatlatıp, ağrıyı kesebilir.Soğan kabuğu suyu neye iyi gelir?
Soğan Kabuğu suyunun faydaları
Soğan kabukları nasıl yapılır?
Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.Soğan hasadı ne zaman?
Tohum ekim zamanı, çeşidin erkencilik yeteneğine ve bölgenin ekolojik şartlarına göre tesbit edilir. Bununla birlikte genellikle tohumlar şubat ve mart aylarında ekilmekte ve mevcut şartlara göre temmuz ve eylül ayları arasında hasat olgunluğuna varmaktadır.