Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sodyum perkarbonat nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sodyum perkarbonat nasıl kullanılır?​

Bir kapta bir ölçek toz sodyum perkarbonat ve on ölçek ılık suyu karıştırın. Bu karışımla avlunuzu bir süpürge fırçası ile fırçalayın. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra iyice durulayın. Kendinizi eldiven ve gözlüklerle korumayı unutmayın.

Sodyum karbonat Peroksit Nedir?​

Sodyum karbonat peroksit olarak da adlandırılan sodyum perkarbonat, tipik olarak renksiz, kristalin bir katı olarak görünen inorganik bir tuzdur. Ürünlerimizde Sodyum perkarbonat Ne Yapar? Sodyum perkarbonat, ev temizlik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir ağartıcı ve oksitleyici ajandır.
Sodyum perkarbonat ne işe yarar?
📌Sodyum Perkarbonat kullanım alanları arasında en yaygın olan otomatik bulaşık makinelerinde beyazlatma ajanı olarak kullanılmaktadır. 📌Sodyum Perkarbonat endüstriyel alanda işkembelerin temizlenmesi ve ağartılması amacıyla kullanılmaktadır. Tekstilde ağartma amacıyla kullanılmaktadır.
Sodyum perkarbonat nerede kullanılır?
Kullanım alanları:Temizlik, kozmetik ve ilaç preparatlarında okside edici ve ağartıcı ajan olarak kullanılır. Fakat başlıca kullanımı deterjanlardadır. Düşük fosfatlı ürünler için tetikleyicidir. Ağartma için optimum pH temini için alkali sağlar.

Sodyum perkarbonat zararlı mı?​

Sodyum Perkarbonat, su ortamına sağladığı Aktif Oksijen ve Soda sayesinde; güçlü seviyede ağartma, sterilizasyon, su yumuşatma, temizleme ve koku giderme özelliklerine sahiptir. Bunun yanı sıra kokusuz olması, insan sağlığına ve çevreye zararlı herhangi bir kimyasal içermemesi nedeni ile çevre dostu bir kimyasaldır.

Sodyum peroksit ne işe yarar?​

Kullanım alanları:Temizlik, kozmetik ve ilaç preparatlarında okside edici ve ağartıcı ajan olarak kullanılır. Fakat başlıca kullanımı deterjanlardadır. Düşük fosfatlı ürünler için tetikleyicidir.
Sodyum karbonat zararlı mı?
Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir. Sodyum açısından zengin olan karbonatın yüksek dozlarda tüketimi kan basıncını artıracağından şişkinliğe neden olabilir. Yüksek kan basıncı aynı zamanda kalp rahatsızlıklarına sebep olabilir.
Sodyum perkarbonat nerelerde kullanilir?
Ürün tamamen doğal hammaddelerden üretildiği için canlı yaşamına hiçbir zararı yoktur ve doğada kolayca dönüşebilmektedir. Doğal içeriği sayesinde kalıntı bırakmaz, az su ile kolayca temizlenir, hassas cilde sahip olanlarda ve bebek çamaşırlarında güvenle kullanılabilir, yumuşatıcı ve deterjan ilavesi gerektirmez.
H2O2Hidrojen Peroksit / Formül
Peroksit saça zarar verir mi?
Hidrojen peroksit ise saçınızın doğal rengini yok eder. Kalıcı boyalar saç telini hasara uğratır ve saç proteinlerine zarar verir. Ayrıca saçınızın bu tür kimyasallarla işlem görmesi saçınızın kırılmasına yol açar. Yüksek miktarda amonyak, ciltte tahrişe yol açabilir.
Sodyum peroksit asit mi baz mı?
Sodyum, oksijenle birleşerek Na2O protoksit, ve Na2O2 peroksit verir. Sodyum protoksit, su ile birleşerek sodyum hidroksit (veya sud kostik, NaOH) veren bazik bir oksittir. Sodyum peroksit su etkisiyle oksijen vererek ayrışır ve asitlerle oksijenli su (hidrojen peroksit) verir.

Sodyum karbonat içilir mi?​

İçeriğinde sodyum ve karbon bulunan karbonat, genellikle su ile birlikte içilmektedir. Aynı zamanda gargara da yapılabilen karbonat, diş eti kanamalarını durdurur ve ağız içi yaralarının çok daha kısa sürede geçmesini sağlar. Karbonatlı su içmek, başta gastrit ve ülser olmak üzere birçok mide hastalığına da iyi gelir.

Sodyum karbonat yenir mi?​

Ancak karbonatın besin olarak tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir. Sodyum açısından zengin olan karbonatın yüksek dozlarda tüketimi kan basıncını artıracağından şişkinliğe neden olabilir.
Oksijen bazlı ağartıcı nedir?
Ağartıcılar oksidatif (lekeleri parçalayan) veya redüktiftir (boyanın rengini açan). İki temel ağartıcı sınıfı vardır: Oksijen bazlı ağartıcılar (hidrojen peroksit, yani oksijenli su; sodyum perborat ve sodyum perkarbonat) ve klor bazlı ağartıcılar (örneğin, sodyum hipoklorit, yani çamaşır suyu).
 
Geri
Üst