Sodalı Pofuduk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sodalı Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 şişe sade soda
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 – 6 su bardağı un
İç harcı için;
Peynir
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Sodalı Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya şeker ve süt karıştırılır. Ardından diğer malzemeler de eklenir ve yoğrulur.
Ben 6 su bardağı un kullandım, un miktarı markaya göre değişebilir. Dikkatli ekleyelim.
Hazırlanan hamurun üzeri streçle kapatılır ve 1 saat mayalanması için bekletilir.
Süre sonunda hamur 8 eş parçaya bölünür.
Her bir beze sırayla merdane yardımıyla çok uzun ve ince olmayacak şekilde açılır (Instagram hesabımdaki tarif videosunda daha detaylı görebilirsiniz Sevosuntarifleri)
Uzunlamasına açılan hamurun yarısı ince şeritler halinde bir ucundan kesilir.
Kesilmeyen tarafına peynir harcı eklenir.
Kenarlarından hafif bastırılarak kapatılır ve rulo şeklinde sarılır.
Yağlanan kelepçeli kalıba veya normal bir tepsiye hazırlanan poğaçalar dikkatlice konulur. 15 dakika da tepsi mayası verilir.
Üzeri için; 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt karıştırılır. Hamurun mayasını söndürmeden dikkatlice sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirilir.
Poğaçamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun❣.
Ben bu tarifi kelepçeli kek kalıbında uyguladım. Kalıp için toplam 5 beze hamur kullandım.
Diğer hamurları normal poğaça şekli vererek ayrı bir tepside pişirdim. Toplamda kalıptaki poğaçadan hariç 12 adet daha oldu. Beni instagram hesabımdan da takip etmeyi unutmayın lütfen ❣ sevosuntarifleri.
Sodalı Pofuduk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst