- Konu Yazar
- #1
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
6 lı hazır yufka
İç harcı ;
500 grm peynir ( peynir tuzsuz ise tuz ekleyebilirsiniz )
1 demet maydanoz
Bir tutam çörek otu kullanabilirsiniz eğer maydanoz sevmiyorsanır
Sos hazırlığı ;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 tane sade soda suyu
Üzeri için ;
3 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu isteğe bağlı
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle peynir harcını ve sosunu hazırlayalım.
Fırın tepsinizin içine pişirme kağıdını alalım, içine yufkanın birinci katını açalım ama kenarları dışarda olacak şekilde olsun.
Sosumuzla yufkayı iyiyice soslayalım ikinci yufkayı soslayı açalım, yufkanın hepsi tepsinin içinde olacak şekilde olsun.
Peynirin yarısını iyice yufkanın bütün her yerine gelecek şekilde dağıtalım ilk sosladığımız yufkanın kenarlarını peynirin üstüne alalım, iki sosladığımız yufkayla peynirin üzerini kapatalım.
Kalan peyniri yufkanın üzerine heryere gelecek şekilde dağıtalım.
Son kat yufkaları soslayalım peynirin üzerini yufkayla kapatalım.
Artan sosu gezdirerek dökelim fırça yardımıyla dağıtalım .
Üzerini streç filim ile kapatalım.
Buzdolabına alalım iyice dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış fırında ne zaman pişirmek istiyorsanız o zaman üzerine yoğur sürelim ve susam,çörek otu septikten sonra pişirebilirsiniz.
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık .
Afiyet olsun.
Not: lütfen bir gün önceden böreği hazırlayıp bekletelim daha lezzetli oluyor piştikten sonrada üzerini örter sıcakken dinlendirirseniz daha iyi olur
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 lı hazır yufka
İç harcı ;
500 grm peynir ( peynir tuzsuz ise tuz ekleyebilirsiniz )
1 demet maydanoz
Bir tutam çörek otu kullanabilirsiniz eğer maydanoz sevmiyorsanır
Sos hazırlığı ;
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 tane sade soda suyu
Üzeri için ;
3 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu isteğe bağlı
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle peynir harcını ve sosunu hazırlayalım.
Fırın tepsinizin içine pişirme kağıdını alalım, içine yufkanın birinci katını açalım ama kenarları dışarda olacak şekilde olsun.
Sosumuzla yufkayı iyiyice soslayalım ikinci yufkayı soslayı açalım, yufkanın hepsi tepsinin içinde olacak şekilde olsun.
Peynirin yarısını iyice yufkanın bütün her yerine gelecek şekilde dağıtalım ilk sosladığımız yufkanın kenarlarını peynirin üstüne alalım, iki sosladığımız yufkayla peynirin üzerini kapatalım.
Kalan peyniri yufkanın üzerine heryere gelecek şekilde dağıtalım.
Son kat yufkaları soslayalım peynirin üzerini yufkayla kapatalım.
Artan sosu gezdirerek dökelim fırça yardımıyla dağıtalım .
Üzerini streç filim ile kapatalım.
Buzdolabına alalım iyice dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış fırında ne zaman pişirmek istiyorsanız o zaman üzerine yoğur sürelim ve susam,çörek otu septikten sonra pişirebilirsiniz.
Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık .
Afiyet olsun.
Not: lütfen bir gün önceden böreği hazırlayıp bekletelim daha lezzetli oluyor piştikten sonrada üzerini örter sıcakken dinlendirirseniz daha iyi olur
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı