SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kadar kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un (gerekirse ekleyin yumuşak ele yapışmayan bi hamur olmalı)
İçi için :
Tulum yada lor peynir ( 1 kase)
Maydanoz 5 kol kadar
Üzeri için :
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı süt (yumurtayı açmak için)
Çörek otu
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına ılıtılan süt yağ ve şeker mayayı koyun hafif karıştırın 5 dk beklesin.
Ardından soda (ılık) yumurta akı tuz ekleyip karıştırın.
Sonra denetimli bi halde unu ekleyerek yoğurun.
Kıvam alacaktır hamur yumuşak olsun.
2 saat üzerini poşetle kapatıp sarın mayalansın.
Mayalanan hamurdan 25 beze kadar çıkarıp içerisine peynirini koyun.
Ve yuvarlayıp tepsiye dizin.
20 dk tepsi mayası beklesin o ortada fırını 180 derecede açın ısınsın.
Tepsi mayası olan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Fırının alt ve üst rafında pişirdim. Çok hoş yumuşak bi poğaça oldu fırından çıkınca üzerine pak bi bez örttüm o halde daha da yumuşak olur.
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kadar kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un (gerekirse ekleyin yumuşak ele yapışmayan bi hamur olmalı)
İçi için :
Tulum yada lor peynir ( 1 kase)
Maydanoz 5 kol kadar
Üzeri için :
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı süt (yumurtayı açmak için)
Çörek otu
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına ılıtılan süt yağ ve şeker mayayı koyun hafif karıştırın 5 dk beklesin.
Ardından soda (ılık) yumurta akı tuz ekleyip karıştırın.
Sonra denetimli bi halde unu ekleyerek yoğurun.
Kıvam alacaktır hamur yumuşak olsun.
2 saat üzerini poşetle kapatıp sarın mayalansın.
Mayalanan hamurdan 25 beze kadar çıkarıp içerisine peynirini koyun.
Ve yuvarlayıp tepsiye dizin.
20 dk tepsi mayası beklesin o ortada fırını 180 derecede açın ısınsın.
Tepsi mayası olan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Fırının alt ve üst rafında pişirdim. Çok hoş yumuşak bi poğaça oldu fırından çıkınca üzerine pak bi bez örttüm o halde daha da yumuşak olur.
Sodalı Peynirli Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı