Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sodalı Midye Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sodalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 kg yufka (6 adet)
Sosu için;
Yarım şişe maden suyu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam yada çörekotu

Sodalı Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yufkalarımızı üst üste dizelim.
Bıçak yardımıyla 4 e keselim yufkalarımızı.
Sos malzemelerini iyice karıştırıp fırça yardımıyla yufkamızın her tarafına sürelim.
Görselde paylaştığım gibi ince kısımdan içe doğru çekelim.
Katlayıp kenar kısımlarına iç harcımızı koyalım. İçe doğru sarıp katlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Son yufka kalana kadar bu şekilde hazırlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Sodalı Midye Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst