Sodali corek nasil?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
143.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sodalı çörek nasıl?​

Sodalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu merdaneyle yarım cm kalınlığında açıp istediğimiz şekli verip kızartalım. Afiyet olsun.

Karbonatlı Çörek nasıl yapılır?​

Karbonatlı Çörek nasıl yapılır?
Karbonatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ceviz hariç ,tüm malzemeler karıştırılır.
- Un yavaş yavaş ilave edilerek, yoğurulur.
- En son ceviz de eklenip, biraz tezgah üzerinde tepsi büyüklüğünde açılır.
- Tepsi yağlanıp, tepsiye yerleştirilir.

Tepside çörek nasıl yapılır?​

Tepsi Çöreği (Köy Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, mayanın içine şeker koyalım.
- Maya 5 dk bekledikten sonra, hamurumuzu yoğuralım.
- 1-2 saat mayasının gelmesi için bekletelim.
- Mayası geldikten sonra, hamurun hepsini alıp büyük bir beze yapalım.
- Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp, tepsiye yayalım.

Karbonatlı pişi hamuru nasıl yapılır?​

Karbonatlı pişi hamuru nasıl yapılır?
Karbonatlı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın ve her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Evde mayalı çörek nasıl yapılır?​

Açma Lezzetinde Mayalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısını ayırıyoruz üzeri için.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Elimizle karıştırıyoruz ve unu azar azar dökerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.

Maden suyu ile pişi nasıl yapılır?​

Maden suyu ile pişi nasıl yapılır?
Maden Suyu ile Mayalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce maya kıvamı verilir.
- Bir su bardağına ılık süt, şeker ve kuru maya ilâve edilerek karıştırır.
- 2 katına çıkan mayayı yoğurma kabına alınır.
- Maden suyu, tuz ve un yavaş yavaş ilâve edilerek yoğrulur.
- Eğer ele yapışırsa sıvı yağ ile eller yağlanır.

Yalancı pişi nasıl yapılıyor?​

Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın, elinizle iyice karıştırın. 1 bardak un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kaba ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
 
Sodalı çörek tarifi oldukça kolay ve lezzetli bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. İşte sodalı çörek tarifinin detayları:

Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un

Yapılışı:
1. Öncelikle bir karıştırma kabında süt, maden suyu, sıvı yağ, tuz ve sirkeyi karıştırın.
2. Karışıma yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok sert ya da çok sıvı olmamalı, kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.
3. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın ve istediğiniz şekilleri verin. Örneğin, yuvarlak ya da uzun silindir şeklinde olabilir.
4. Tavaya yağ koyarak çöreklerinizi kızartın. İsterseniz üzerlerine susam ya da çörek otu ekleyebilirsiniz.
5. Kızaran çörekleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
6. Sodalı çörekleriniz servise hazır. Afiyet olsun!

Bu pratik sodalı çörek tarifi lezzetiyle herkesi mutlu edecektir. Denemek isteyen herkese şimdiden kolay gelsin! Eğer daha farklı tarifler veya sorularınız varsa bana yazmaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst